Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Kıymalı Yemekler

Kıymalı Yemekler

Kıymalı yemekler; yöresel olarak birçok çeşide sahiptir. Ana yemeklerin başında köfte çeşitleri gelse de sebze yemeklerin genelinde kıyma kullanılır. Kuşbaşı et yerine tercih edilen kıyma ile sebze yemekleri yapıldığı gibi köfteli sebze yemekleri de zengin bir menüye sahiptir. Kıymalı ana yemeklerin başında karnıyarık ve dolmalar gelmektedir. Daha sonra fırında köfte çeşitleri. Tencere yemeklerinde bir tercih meselesi olan kıyma, kuşbaşı et yerine kullanılabilir.

Kıymalı karnabahar yemeği gerekli malzemeler

  • 1 tane karnabahar
  • 1 tane kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 200 gr dana kıyma
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tane kesme şeker
  • Yarım limon suyu
  • Zeytinyağı
  • Yeteri miktarda tuz
  • İstenildiği ölçüde karabiber, pul biber

Kıymalı karnabahar yemeği nasıl yapılır?


Orta boy büyüklüğünde karnabahar yapraklarından temizlenip bölünerek yıkanır. Yıkama işlemi derin bir kaba su ve sirke koyarak karnabaharı içerisinde 10-15 dakika bekletmekle olur. Bu yöntemin tüm sebzelerin yıkanıp temizlenmesinde kullanılması sağlıklı olandır. Derin bir tencerenin içerisine su konup kaynatılır. Suya biraz limon ve tuz atılır. Yıkanmış olan karnabahar kaynayan suya konur ve haşlanması sağlanır. Tercihe göre karnabahar yemeği sebzeyi haşlamadan da yapılabilir. Haşlama işlemi sebzenin sahip olduğu keskin kokuyu alacaktır. Haşlanan karnabahar süzülüp bir kenara alınır. Yemek yapılacak tencereye yeteri miktarda zeytinyağı dökülüp ocağa konur. Soğan doğranıp kavrulmaya başlanır. Sarımsaklar ve kıyma da eklenip kavrulmaya devam edilir. 1-2 dakika sonra domates salçası da konup bir iki karıştırılır. Daha sonra tencereye 1 bardak su eklenir. Su kaynamaya içerisine başlatınca karnabaharlar konur. Tuzu ve baharatları atılır. 1 adet kesme şekeri ve tercihe göre yarım limon suyu da eklenir. Yemeğin suyu karnabaharların üzerini geçmeyecek kadar ayarlanır. Orta ateşte pişirilir.

Kıymalı Tirit Gerekli malzemeler

  • 1-2 tane doğranmış, kurutulmuş pide yahut bazlama ekmek
  • 3 tane yumurta
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 avuç miktarı dana kıyma
  • 3 tane domates
  • 4 tane yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Kırmızı pul biber
  • Tuz
  • Reyhan
Kıymalı ekmek tiridi nasıl yapılır?

Soğan ve biberler yemeklik küçük küçük doğranır. Bir tencerenin içerisine tereyağı konur ve doğranmış sebzeler kavrulmaya başlanır. Biberler sararmaya başlanınca Kıyma ilave edilip kavrulmaya devam edilir. Kıymalar rengini alıp çiğliği gittikten sonra küçük doğranmış domateslerde ilave edilir. Domatesler suyunu çektiğinde üzerine yumurta kırılıp karıştırılır. Pul biber, tuz ve reyhan atılır. Daha sonra tencerenin yarısına gelecek şekilde su konup kaynatılır. Kaynayan suya kuru ekmekler konur. Kurutulmuş olan ekmeklerin saçta pişirilen köy ekmekleri olması lezzet açısından önemlidir. Diğer somon ekmekler hemen yumuşayacağı için tirit için pek uygun değildir. Kaynayan sebzeli suyun içine atılan ekmekler 3 dakika kadar kaynatılır ve ocak kapatılır. Fazla bekletmeden ekmek tiridi ayran ile servis edilir.

Dalyan köfte için gerekli malzemeler
  • Yarım kilo köftelik kıyma
  • 1 tane soğan
  • 2 yemek kaşığı un (Tercihen galeta unu)
  • 1 tane yumurta
  • Bir miktar maydanoz
  • Tuz, pul biber ve kimyon
İç harcı için
  • 1 bardak garnitür
  • 3 tane yumurta (Haşlanacak)
Dalyan Köfte Üzeri için
  • 1 tane yumurtanın akı
  • 1 su bardağı kadar su
  • 2 yemek kaşığı salça
Dalyan köfte nasıl yapılır?

Köftenin harcını hazırlamak için bir kabın içerisine 1 tane soğan rendelenir. Kıyma, un, yumurta, ince kesilmiş bir tutam maydanoz, tuz, kimyon, karabiber ve pul biber de konup yoğrulmaya başlanır. Tüm malzemeler kıyma ile özleşene kadar yoğrulur. Hazır olan köfte harcını yaymak için önce masa, tezgâh gibi sert bir zemine alüminyum folyo serilir. Kıyma harcı folyo üzerine yayılır. 3 adet önceden haşlanmış yumurta köftenin ortasına bütün olarak adı sıra dizilir. Hazır garnitür yerine evde istenilen sebzeler küçük küçük doğranıp haşlanarak garnitür olarak kullanılabilir. Yumurtaların aralarına ve üzerine hazır olan garnitür serpilir. Alüminyum folyonun bir ucu kaldırılarak köfte rulo yapılır. El yordamıyla bastırılarak düzgün ve malzemelerin birbirine yapışması sağlanır. Orta boy bir fırın tepsisi yahut bor cam yağlanıp köfte içerisine konur. Yumurtanın beyazı çırpılıp dalyan köftenin üzerine sürülür. Bu işlem köftenin pişerken açılıp dağılmamasını sağlayacaktır. Bir kâsenin içerisinde domates salçası 1 bardak suyla karıştırılır. Hazırlanan sos köftenin üzerine dökülüp fırına verilir. 180 dereceli fırında 45 dakika pişirilir. Fırından alınan dalyan köfte servis edilmek için 2 parmak kalınlığında dilimlere ayrılıp servis edilir.
Son Güncelleme : 20.01.2024 06:17:20
Kıymalı Yemekler ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Kıymalı Yemekler Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Kıymalı Yemekler"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Bulgurlu Kıymalı Köfte
Bulgurlu Kıymalı Köfte
Bulgurlu Kıymalı Köfte, Her mevsim yapılabilecek ancak özellikle de yaz aylarında çok güzel olan bulgurlu kıymalı köfte, oldukça lezzetli olan Türk mutfağının yöresel lezzetleri arasındadır. Bu yemek çeşidi zahmetli gibi görünse de tüm malzemeler haz...
Kıymalı Börek
Kıymalı Börek
Kıymalı Börek, Börek yoğurulup dinlendirilen hamurun ya da yufka içerisine ıspanak, peynir ve kıyma harcı konularak çeşitli şekillerde pişirilen hamur işine börek denir. Kol böreği ya da kıymalı börek olarak adlandırılan yoğurulmuş hamur yerine hazır...
Kıyma
Kıyma
Kıyma, geçmişten geleceğe önceki nesillerden çok farklı şekillerde günümüze kadar gelmiş ve devam etmektedir. Bundan yıllar önce yaşayan insanların çoğu eti çiğ yediklerinden dolayı daha kolay ağızda parçalanması için kıyma işlemini ortaya çıkarmışla...
Kıyma Çeşitleri
Kıyma Çeşitleri
Kıyma çeşitleri, koyun ve dana gibi hayvanların kesimden sonra etlerinin makineden geçirilmesi ile kıyma elde edilir. Protein kaynağı olan hayvanların kesiminden sonra elde edilen ettin tüketilerek vücudun gerekli ihtiyacını sağladığı bilinmektedir. ...
Kıyma Kavurma
Kıyma Kavurma
Kıyma Kavurma, Birçok kişi tarafından severek tüketilen kıyma kavurması, yapılışı oldukça basit yemekler arasında yer alır ve içerisine lezzeti arttırmak için kullanılacak ek malzemelerle daha da lezzetlenen harika bir tat olabilir. Yapılışı esnasınd...
Kıymalı Sodalı Börek
Kıymalı Sodalı Börek
Kıymalı sodalı börek: Hamur işleri denildiğinde ilk akla gelen şey börektir. Börek denildiğinde ise kıymalı veya peynirli börek akla gelir. Biz bayanlar börek çeşitlerine her gün başka bir boyut kazandırmakta üstümüze yoktur. Bir çoğumuz hamur açıp b...
Kıymalı Pide
Kıymalı Pide
Kıymalı Pide, yöresel yemeklerimizdendir. Hazırlanması kolay olmayan bir yemektir. Kısaca malzemeleri; yarım yağlı kıyma, soğan, domates, kırmızı ve yeşil biber, maydanoz, sarımsak, baharat eklenip harmanlanarak iç hazırlanır. Önceden yoğurulup mayal...
Fırında Kıymalı Patlıcan
Fırında Kıymalı Patlıcan
Fırında Kıymalı Patlıcan, Kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden olan fırında kıymalı patlıcan oldukça lezzetli bir yemek çeşididir. Gaziantep yöresinde misafirler ağırlanırken sürekli yapılan bir ana yemek olan fırında kıymalı patlıcan yapımı oldu...
Kıymalı Kebap
Kıymalı Kebap
Kıymalı kebap, özel günleriniz için özel bir yemek yapmak istiyorsanız kıymalı kebabı deneyebilirsiniz. Muhteşem bir görsele sahip olan kıymalı kebap hem sunum olarak hem de lezzet olarak damaklarda unutulmayacak bir tat bırakacak. Misafirlerinizi kı...
Beşamel Soslu Kıymalı Fırın Makarna
Beşamel Soslu Kıymalı Fırın Makarna
Beşamel soslu kıymalı fırın makarna, Makarna hem çocukların hem de yetişkinlerin çok severek tükettiği bir yiyecek. Salçalısı, yoğurtlusu ya da böyle fırında rahatlıkla yapılan bir yemek ve çok da sevilen bir yemektir. Klasik makarna dışında artık fı...
Kıymalı Menemen
Kıymalı Menemen
Kıymalı Menemen, yapımı oldukça kolay olurken; ailemiz tarafından sevilerek tüketilir. Kıymalı menemen hem sabah kahvaltılarda hem de akşam yemeklerinde yapacağımız yemeklerin arasında yer alır. İçerisinde bulunan kıyma bakımından protein almamızı sa...
Fırında Kıymalı Biber Dolması
Fırında Kıymalı Biber Dolması
Fırında kıymalı biber dolması, Dolma Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden bir tanesidir. Dolmanın her çeşidini hem çok severiz hem de çok yaparız. Türk mutfağında dolma çeşitleri de fazlası ile mevcuttur. Zeytinyağlı olsun kıymalı olsun fazlaca...

 

Bulgurlu Kıymalı Köfte
Kıymalı Börek
Kıyma
Kıyma Çeşitleri
Kıyma Kavurma
Kıymalı Yemekler
Kıymalı Sodalı Börek
Kıymalı Pide
Fırında Kıymalı Patlıcan
Kıymalı Kebap
Beşamel Soslu Kıymalı Fırın Makarna
Kıymalı Menemen
Fırında Kıymalı Biber Dolması
Kıymalı Pide Hamuru
Kıymalı Yufka Böreği
Kıymalı Cevizli Börek
Fırında Kıymalı Makarna
Kıymalı Taze Fasulye
Kıymalı Tepsi Böreği
Kıymalı Mantar
Kıymalı Lahana Sarması
Kıymalı Çiğ Börek
Kıymalı Makarna Sosu
Patatesli Kıymalı Börek
Kıymalı Yoğurtlu Makarna
Fırında Kıymalı Sigara Böreği
Fırında Kıymalı Börek
Kıymalı Erişte
Kıymalı Gül Böreği
Kıymalı Kabak Yemeği
Popüler İçerik
Kıymalı Pide Hamuru
Kıymalı Pide Hamuru
Kıymalı Pide Hamuru, oldukça iyi mayalanması gerekir. Eğer iyi mayalanmaz ise kıymalı pide oldukça sert olur. Ayrıca hamurun kenarları da kabarık bıra...
Kıymalı Yufka Böreği
Kıymalı Yufka Böreği
Kıymalı yufka böreği, yapılan böreklerin içerisinde en çok sevilen çeşitlerinden birisidir. Bu tarifi hem hazır yufka ile hemde evde yapacağımız hamur...
Kıymalı Cevizli Börek
Kıymalı Cevizli Börek
Kıymalı Cevizli Börek, Sabah kahvaltılarında ve akşam yemeklerinin yanında aperatif olarak tüketilen bu lezzet oldukça meşakkatli bir börek çeşididir....
Fırında Kıymalı Makarna
Fırında Kıymalı Makarna
Fırında kıymalı makarna, Yurdumuzun pek çok yöresinde yapılabilen bir yemektir. Özellikle bir yöreye aittir diyemeyiz. Fakat Batıda daha çok yapılmakt...
Kıymalı Taze Fasulye
Kıymalı Taze Fasulye
Kıymalı Taze Fasulye, Taze fasulye, B2, A, B1 ile C vitaminleri yönünden oldukça zengin bir sebze türüdür. Taze fasulye vücudun kuvvetlenmesini sağlar...
Kıymalı Tepsi Böreği
Kıymalı Tepsi Böreği
Kıymalı tepsi böreği, sevilen börek tariflerinden biridir. Günün her öğününde tüketilebilecek bir lezzettir. Kolay ve lezzetli bir tariftir. Çok sevil...
Kıymalı Mantar
Kıymalı Mantar
Kıymalı mantar, hem sabah kahvaltılarında hemde akşam yemeklerinde yapacağımız yemekler arasında yer alır. Ancak seçtiğimiz mantara dikkat etmemiz ger...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Bulgurlu Kıymalı Köfte
Kıymalı Börek
Kıyma
Kıyma Çeşitleri
Kıyma Kavurma
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024