Patlıcanlı Kıymalı Börek Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Patlıcanlı Kıymalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcanlı Kıymalı Börek

Patlıcanlı Kıymalı Börek, adından da anlaşılacağı üzere lezzet şöleni yaşatan bir börektir. Patlıcan ve kıymanın baharatlar ile buluştuğu enfes bir börek çeşididir.

Patlıcanlı Kıymalı Börek İçin Gerekli Malzemeler

  • 8 adet köy yufkası
  • 4 adet orta büyüklükte patlıcan
  • 3 adet orta boy kuru soğan
  • 150 gram kıyma
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 yemek kaşığı kırmızı biber salçası
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Patlıcanlı Kıymalı Börek Nasıl Yapılır?

Üç adet soğanı ince ince doğrayın ve sıvı yağda kavurun. Kavrulan soğanın üzerine kıymayı da ekleyerek kavurun. Kıymalar da kavrulduktan sonra bir yemek kaşığı kırmızı biber salçasını ekleyin ve kavurun. Diğer bir taraftan da patlıcanları pijama şeklinde soyun ve küp küp doğrayın. Tuzlu suda bir müddet bekletin ve patlıcanların acısını çıkarın. Daha sonra ayrı bir tavada patlıcanları kavurun. Maydanozları ince ince doğrayın ve kavrulan patlıcanların içine atın ve karıştırın. Son olarak iki harcı birleştirin ve karıştırın.

Sosu için ise bir kaseye yumurta, süt, sıvı yağ ve tuzu koyarak çırpın. İç harcı soğuduktan sonra köy yufkalarını ılık suya daldırıp çıkarın ve tepsiye dizin. Islatılan yufkanın üzerine hazırladığınız sostan dökün. Dört yufka için aynı işlemi uygulayın. Hazırladığınız harcın hepsini dört yufkanın üzerine dökün. Kalan dört yufkaya da aynı işlemi uygulayın ve kalan sosu da yufkaların üzerine döküp eliniz ile iyice yedirin. Yufkalar sosu çekene kadar bekletin. Sosu çektikten sonra üzerine bir adet yumurtayı çırpın ve üzerine sürün. Önceden 180 derece ısıtılmış olan fırına böreği atın. Patlıcanlı kıymalı böreğin üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Patlıcanlı Kıymalı Böreğiniz

Patlıcanlı kıymalı böreğiniz hazır.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Börek yaparken kullanılan yufkaların taze olmasına dikkat edin. Taze yufka, böreğin daha lezzetli ve kıvamında olmasını sağlar. Ayrıca, patlıcanları tuzlu suda bekletmek, patlıcanların acısını alır ve daha lezzetli bir iç harç elde etmenizi sağlar.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Kıymalı Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kıymalı Mercimek Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Mercimek Tarifi ve Malzemeleri