Makarna severlerin vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan Kıymalı Makarna Sosu, özellikle İtalyan mutfağında sıkça tüketilmektedir. İtalyanların makarna türleri, bizim alışkın olduğumuz makarnalardan biraz farklıdır çünkü onlar genellikle kendi makarnalarını kendileri açarak pişirirler. Kıyma, girdiği her yemeğe farklı bir lezzet katarken, özellikle çocukların severek tükettiği makarnalara da ayrı bir tat katar. Anneler, çocuklarının sevmediği sebzeleri ve kıymayı kullanarak hazırlayacakları soslarla, çocuklarına daha sağlıklı ve lezzetli yemekler sunabilirler. Kıyma, yüksek protein içeriği ile gelişim ve sağlık açısından son derece önemli bir besindir. Makarna ise yüksek oranda nişasta içerir ve kıymalı makarna, yüksek kalorisi nedeniyle kararında tüketilmelidir. Aksi takdirde fazla kilo alımına yol açabilir. Besleyici ve doyurucu bir ana yemek olan kıymalı makarna sosu, pratik ve hızlı bir şekilde hazırlanabilir. Çalışan kadınlar ve üniversite öğrencileri için ideal bir seçenek olan bu sos, kısa sürede lezzetli bir yemek hazırlamayı mümkün kılar. Kıymalı Makarna Sosu İçin Gerekli Olan Malzemeler
Kıymalı Makarna Sosu Nasıl Yapılır? İlk önce tavanın içerisine zeytinyağını, kıymayı ve rendelenmiş olan kuru soğanı ilave edin. Soğan suyunu çekene kadar kavurun, ancak çok fazla kavrulmamasına dikkat edin. Domates salçası kullanacaksanız, sulandırarak tavaya ekleyin veya olgunlaşmış domates kullanacaksanız, domatesleri rendeleyin. Ardından sarımsağı ezerek tavaya ilave edin. Sosun üzerine sıcak su, tuz ve karabiberi ekledikten sonra ocağın altını kısın. Kıymalı makarna sosunu yaklaşık 10 dakika kısık ateşte pişirin. Sos piştikten sonra servise hazırdır. Afiyet olsun. |