Kıymalı Makarna Sosu Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Kıymalı Makarna Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Makarna Sosu, çoğunlukla soslu makarnaları en çok İtalyanlar severek tüketmektedir. İtalyanların makarna türleri bizim makarna türüne göre biraz farklıdır. Çünkü onlar kendi makarnalarını kendileri açtıktan sonra keserek pişirmektedir. Kıyma girdiği her yemeğe çok farklı lezzet katmaktadır. En çok makarnayı severek tüketenler çocuklardır. Buda annelere büyük alternatif sunarak çocukların yemedikleri pek çok sebze ve kıymadan soslar yaparak daha lezzetli hale geldiği için çocuklar şart koşmadan tüketecektir. Kıyma özellikle protein açısından en zengin olan besinlerden birisidir. Mutlaka gelişim ve sağlık bakımından tüketilmesi gereken besin maddesidir. Makarna ise yüksek oranda nişasta içermektedir. Kıymalı makarna çoğunlukla yüksek kaloriye sahip olduğu için kararında tüketmek daha doğrudur. Eğer fazla tüketilir ise kolay kilo almanızı sağlamaktadır. Ayrıca oldukça besleyici ve doyurucu bir ana yemektir. Kıymalı makarna sosu oldukça pratik ve çok hızlı bir şekilde hazırlanan yemektir. Çoğunlukla çalışan pek çok bayan akşam yemeklerini hazırlama konusunda zorlanmaktadır. Bu nedenle kıymalı makarna sosu onlar için kurtarıcı ve kolay hazırlanan yemeklerin başında gelmektedir. Ayrıca kıymalı makarna sosu genellikle üniversite öğrencilerinin en sık olarak tükettiği yemeklerden birisidir.


Kıymalı Makarna Sosu İçin Gerekli Olan Malzemeleri

  • 250 gram yağsız kıyma
  • 1 adet küçük kuru soğan
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 çorba kaşığı domates salçası ya da
  • 1 diş sarımsak
  • İsteğe bağlı 3 adet olgunlaşmış domates
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 kahve kaşığı karabiber
  • 2 çay bardağı sıcak su

Kıymalı makarna Sosu Nasıl Yapılır?


İlk önce tavanın içerisine zeytinyağını, kıymayı ve rendelenmiş olan kuru soğanı ilave edelim. Daha sonra soğan suyunu çekene kadar kavuralım. Ancak çok fazla kavrulmamasına dikkat edelim. Arzuya göre domates salçası sulandırarak ilave edelim ya da yerine olgunlaşmış domates kullanılacaksa, domatesleri rendeleyelim. Ardından sarımsağı ezelim ve domates ile sarımsağı da sosun olduğu tavaya ilave edelim. Sosun üzerine sıcak suyunu, tuzunu ve karabiberini ekledikten sonra ocağın altını kısalım. Kıymalı makarna sosunu yaklaşık olarak 10 dakika altı kısık şekilde pişirelim. Sos piştikten sonra servise hazırdır.

Afiyet olsun.

Kıymalı Makarna Sosu Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kıyma Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Kıyma Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Kıymalı Musakka Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Musakka Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kıymalı Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kıymalı Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri

Kıyma Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kıyma Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kıyma Soslu Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Kıyma Soslu Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kıymalı Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kıymalı Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Kebap Tarifi ve Malzemeleri