Kıyma Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
24 Haziran 2024

Kıyma Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kıyma Kebabı

Kıyma kebabı, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Oldukça lezzetli ve yapılışı bir o kadar kolay olan bu besin, Gaziantep mutfağından eksik olmayan bir lezzettir. Kıyma kebabı, farklı şekillerde yapılmakla birlikte, acılı ve acısız olarak hazırlanabilir. Bu nefis kebap, fırında yapılabileceği gibi odun ateşinde de pişirilebilir. Özellikle odun ateşinde pişirildiğinde, damaklarda farklı bir tat bırakır. Bugün sizlere kıyma kebabının nasıl yapılacağını anlatacağım.

Kıyma Kebabı Malzemeleri

  • 1 kilogram orta yağlı bonfile eti,
  • 100 gram taze sarımsak,
  • 2,5 yemek kaşığı pul biber,
  • 1 demet maydanoz,
  • Tuz,
  • Domates,
  • Biber,
  • Soğan,
Kıyma Kebabı Nasıl Yapılır?

1 kilogram orta yağlı bonfile et, zırh yardımı ile ince ince çekilir. Zırhla çekilen bonfile eti, kıyma kıvamına geldikten sonra bir tepsiye alınır. Daha önce hazırladığımız sarımsak ve maydanoz ince ince kıyılır. Sarımsak kıyılırken su gibi ince doğranmasına dikkat edilmelidir. İnce ince kıyılan maydanoz ve sarımsağın üzerine pul biber ve tuz eklenerek kıyma ile iyice yoğurulur. Baharatlarla bütünleşen kıyma, bir saat kadar dinlendirilir.

Kıyma kebabı dinlenirken, bu arada odun ateşi hazırlanır. Hazırlanan odun ateşi tam anlamıyla kor haline gelince, dinlenen kıyma kebabı şişlere geçirilerek köz ateşinin üzerine konur. Kıyma, odun ateşinde ufak ufak pişerken bir dakika arayla ters düz edilir. Bu arada kıyma kebabı yağını saldıkça, ekmeğe yağ çekilir. Yaklaşık olarak 6-7 dakika kadar piştikten sonra, kıyma kebabı servis tabağına alınır. Servis tabağına alınan kıyma kebabının yanına ince ince doğranan soğanlar eklenir. Akabinde tabağın yanlarına pişmiş domates ve biber eklenerek lavaşla birlikte servis edilir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni