Kıyma Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Kıyma kavurma, lezzeti ve pratikliği ile sık tercih edilen bir yemektir. Soğan, biber ve baharatlarla zenginleştirilerek hazırlanabilir. Kolay tarifi sayesinde, kahvaltıdan akşam yemeğine kadar her öğünde yer alabilir. Denemek isteyenler için detaylı bir tarif sunulmuştur.
Kıyma Kavurma Tarifi ve Malzemeleri
03 Eylül 2024
Birçok kişi tarafından severek tüketilen kıyma kavurma, yapılışı oldukça basit yemekler arasında yer alır. İçerisine lezzeti arttırmak için ek malzemeler kullanarak, harika bir tat elde edebilirsiniz. Yapılışı esnasında zahmet gerektirmemesi, kıyma kavurmanın sıkça tüketilen bir yemek olmasını sağlar. Ne yapacağınıza karar veremediğiniz zamanlarda ya da kahvaltıda daha lezzetli bir şey yemek istediğinizde yapabilmeniz için kıyma kavurma tarifini sizlerle paylaştım.

Birçok kişi kıyma kavururken önce soğan mı yoksa kıyma mı kavuracaklarını ya da kıymaya yağ ilave edip edilmeyeceğini merak eder. Bana göre kıyma kavrulurken önce soğanlar kavrulmalıdır. Tabi soğan kavurmak da yağsız olmaz. Önce kıyma, sonra soğanı kavurmak yanlış bir tercih olacaktır. Birçok kişi yanlış olan bu yöntemi kullanır. Bu şekilde yapıldığında soğanlar kıymanın bıraktığı suyu alır ve kavrulmadan haşlanır. Bu durumda da kavurduğunuz kıymanın lezzeti azalır.

Önerdiğim kıyma kavurma tarifini kesinlikle denemenizi tavsiye ederim. Denediğinizde lezzeti fark edeceksiniz. Ayrıca yapacağınız kıyma kavurmasını makarnalar ile ve kıyma yakışan tüm yemeklerde kullanabilirsiniz.

Kıyma Kavurma Malzemeleri


  • 500 gr kıyma
  • 2 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 3 adet kırmızı biber
  • 3 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber

Kıyma Kavurma Nasıl Yapılır?


Öncelikle soğanların kabuğunu soyup ince olacak şekilde dilimleyin. Teflon tavayı ocağa alıp altını açın ve 2 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyin. Tava iyice ısındıktan sonra soğanları ilave edip kısık ateşte hafif pembeleşinceye kadar kavurun.

Soğanlar kavrulurken, bu arada biberleri ince ince doğrayın, sarımsakların ve domateslerin kabuğunu soyup dilimleyerek hazırlayın. Soğanlar pembeleştikten sonra tavaya kıymayı ve biberleri ekleyin. Kıymaların topaklanmaması için kaşığın ters kısmı ile ezip tanelere ayırarak kavurun.

Kıymayı hafif kavurduktan sonra içerisine dilimlediğiniz domatesleri, tuzu, baharatları ve ince ince kıydığınız maydanozları da ilave edin. Tavanın kapağını kapatıp, kısık ateşte pişirmeye devam edin. Eğer kıyma kavurmanızın sulu olmasını istiyorsanız, tavanın kapağını kapalı tutun. Kuru olmasını istiyorsanız, açık bir şekilde kıymayı kavurun.

Afiyetle yemeniz dileğiyle!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
soru
Gökcan 10 Ağustos 2024 Cumartesi

Kıyma kavurma tarifini okuduktan sonra, en çok merak ettiğim şey, soğanı mı yoksa kıymayı mı önce kavurmalıyım sorusu oldu. Senin önerin doğrultusunda soğanları önce kavurmak gerektiğini öğrenmek oldukça faydalı. Gerçekten de soğanları kıymadan önce kavurmak, lezzeti artırıyor mu? Ayrıca, bu tarife eklemek için başka malzemeler veya baharatlar denemek istersen, neler önerirsin? Son olarak, tarifteki pişirme süresi konusunda biraz daha bilgi verebilir misin? Kıyma kavurmanın tam kıvamını tutturmak için ne kadar süre pişirmeliyim?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap
Admin

Gökcan,

Soğan Kavurma Önceliği
Soğanları kısıtlı bir süre kavurmak, gerçekten de yemeğin lezzetini artırıyor. Soğanlar, kavruldukça tatlarını ve aromalarını salarak yemeğe derin bir tat katıyor. Kıymayı eklemeden önce soğanların pembeleşmesini sağlamak, yemeğinizi daha lezzetli hale getirecektir.

Baharat ve Malzeme Önerileri
Tarife eklemek için birkaç baharat veya malzeme denemek istersen, karabiber, pul biber, kimyon gibi baharatlar harika birer seçenek. Ayrıca, taze veya kuru kekik, defne yaprağı veya hatta bir çay kaşığı domates salçası da lezzet katabilir. Sebzeler eklemek istersen, biber veya havuç da güzel bir tat dengesi sağlayabilir.

Pişirme Süresi
Kıyma kavurmanın tam kıvamını tutturmak için genellikle 10-15 dakika yeterli olacaktır. Kıymanın rengi değişene kadar kavurmak, etin suyunu salmaması için önemlidir. Kıymanın pişirme süresi, kullanılan kıymanın cinsine göre de değişebilir, bu yüzden kıymanın üzerine hafif bir su ekleyerek pişirmeye devam etmek, yemeğin sululuğunu koruyacaktır.

Umarım bu bilgiler tarifini geliştirmen için faydalı olur! Afiyet olsun!

Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Güncel
Kıymalı Kol Böreği Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Kol Böreği Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Kıymalı Enginar Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Enginar Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Yemekler Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Yemekler Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Dolma Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Dolma Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Patates Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Patates Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Mantar Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Mantar Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Karnıbahar Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Karnıbahar Tarifi ve Malzemeleri
Kıyma Soslu Makarna Tarifi ve Malzemeleri
Kıyma Soslu Makarna Tarifi ve Malzemeleri