Kıyma Kavurma Tarifi ve Malzemeleri
20 Haziran 2024

Kıyma Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Birçok kişi tarafından severek tüketilen kıyma kavurma, yapılışı oldukça basit yemekler arasında yer alır. İçerisine lezzeti arttırmak için ek malzemeler kullanarak, harika bir tat elde edebilirsiniz. Yapılışı esnasında zahmet gerektirmemesi, kıyma kavurmanın sıkça tüketilen bir yemek olmasını sağlar. Ne yapacağınıza karar veremediğiniz zamanlarda ya da kahvaltıda daha lezzetli bir şey yemek istediğinizde yapabilmeniz için kıyma kavurma tarifini sizlerle paylaştım.

Birçok kişi kıyma kavururken önce soğan mı yoksa kıyma mı kavuracaklarını ya da kıymaya yağ ilave edip edilmeyeceğini merak eder. Bana göre kıyma kavrulurken önce soğanlar kavrulmalıdır. Tabi soğan kavurmak da yağsız olmaz. Önce kıyma, sonra soğanı kavurmak yanlış bir tercih olacaktır. Birçok kişi yanlış olan bu yöntemi kullanır. Bu şekilde yapıldığında soğanlar kıymanın bıraktığı suyu alır ve kavrulmadan haşlanır. Bu durumda da kavurduğunuz kıymanın lezzeti azalır.

Önerdiğim kıyma kavurma tarifini kesinlikle denemenizi tavsiye ederim. Denediğinizde lezzeti fark edeceksiniz. Ayrıca yapacağınız kıyma kavurmasını makarnalar ile ve kıyma yakışan tüm yemeklerde kullanabilirsiniz.

Kıyma Kavurma Malzemeleri

  • 500 gr kıyma
  • 2 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 3 adet kırmızı biber
  • 3 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber

Kıyma Kavurma Nasıl Yapılır?

Öncelikle soğanların kabuğunu soyup ince olacak şekilde dilimleyin. Teflon tavayı ocağa alıp altını açın ve 2 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyin. Tava iyice ısındıktan sonra soğanları ilave edip kısık ateşte hafif pembeleşinceye kadar kavurun.

Soğanlar kavrulurken, bu arada biberleri ince ince doğrayın, sarımsakların ve domateslerin kabuğunu soyup dilimleyerek hazırlayın. Soğanlar pembeleştikten sonra tavaya kıymayı ve biberleri ekleyin. Kıymaların topaklanmaması için kaşığın ters kısmı ile ezip tanelere ayırarak kavurun.

Kıymayı hafif kavurduktan sonra içerisine dilimlediğiniz domatesleri, tuzu, baharatları ve ince ince kıydığınız maydanozları da ilave edin. Tavanın kapağını kapatıp, kısık ateşte pişirmeye devam edin. Eğer kıyma kavurmanızın sulu olmasını istiyorsanız, tavanın kapağını kapalı tutun. Kuru olmasını istiyorsanız, açık bir şekilde kıymayı kavurun.

Afiyetle yemeniz dileğiyle!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kıymalı Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Yufkalı Kıymalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Yufkalı Kıymalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Musakka Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Musakka Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Gül Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Gül Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Yaprak Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Yaprak Sarması Tarifi ve Malzemeleri