Kıymalı Kebap Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Kıymalı Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Kebap: Lezzetli ve Özel Bir Tarif

Özel günlerinizde sofralarınıza unutulmaz bir tat eklemek istiyorsanız, kıymalı kebap mükemmel bir seçim olacaktır. Hem görsel açıdan hem de lezzet açısından misafirlerinizi etkileyerek sofralarınızı süsleyecek bu tarif, her lokmada damaklarda iz bırakacaktır. Peki, kıymalı kebap nasıl yapılır ve hangi malzemeler kullanılır? Gelin, bu lezzetli tarifi birlikte keşfedelim.

Gerekli Malzemeler

  • 3 tane taze yufka
  • 400 gr kıyma
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 tane kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 3 tane sivribiber
  • Kırmızı pul biber
  • Karabiber
  • Kekik
  • Tuz

Üzeri İçin

  • 1 kase yoğurt
  • 3 diş sarımsak ve tuz

Sosu İçin

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Kırmızı toz biber
  • 1 şeker kaşığı salça

Islatmak İçin

  • 2 su bardağı et suyu

Kıymalı Kebap Nasıl Yapılır?

Kuru soğanların kabukları soyularak yemeklik doğranır. Biberler de aynı şekilde küçük küçük doğranır. Tavaya sıvı yağ eklenip ısıtılır. Üzerine doğranmış soğanlar eklenir ve soğanlar sararana kadar kavrulur. Ardından doğranmış biberler eklenir ve bir iki dakika kavrulur. Daha sonra kıyma eklenir ve kıyma bıraktığı suyu çekene kadar kavrulur. Üzerine salça, tuz, kırmızı pul biber ve karabiber eklenerek karıştırılır ve ocaktan alınır.

Yufkalar üst üste yerleştirilir ve üçgen olacak şekilde 12 parçaya bölünür. Her bir parçanın üzerine hazırlanan iç harçtan yerleştirilerek sigara böreği gibi katlanır. Hazırlanan kebaplar yağlanmış fırın kabına dizilir. Fırın 200 derecede ısıtılır ve kebaplar fırına verilip, kızarana kadar pişirilir.

Et suyu ısıtılır, pişen kıymalı kebaplar ısınan et suyuna batırılarak salata tahtasına alınır. Her bir kebap bıçak yardımıyla küçük küçük kesilerek servis tabağına sıralanır. Tereyağı ve sıvı yağ sos tavasında eritilir, eriyen yağın içine salça ve toz biber eklenip karıştırılır. Kızan yağ ocaktan alınır. Yoğurt bir kasenin içinde çırpılır ve üzerine dövülmüş sarımsaklar ve tuz eklenip karıştırılır. Servis tabağına alınan kıymalı kebabın üzerine önce sarımsaklı yoğurt, sonra tereyağlı sos dökülerek servise sunulur.

Sonuç

Kıymalı kebap, özel günlerinizde ve davet sofralarınızda misafirlerinizi etkileyecek bir lezzet sunar. Hem yapımı kolay hem de oldukça lezzetli olan bu tarif, sofralarınızda fark yaratacaktır. Afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Kıyma Çeşitleri Nelerdir?

Kıyma Çeşitleri Nelerdir?

Güncel

Kıymalı Patlıcan Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Patlıcan Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kıymalı Patates Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Patates Köftesi Tarifi ve Malzemeleri