Kıymalı Patates Köftesi Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Kıymalı Patates Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Patates Köftesi

Kıymalı patates köftesi, lezzetiyle damakları şenlendiren, sofralarınızı güzelleştirecek bir ana yemek tarifidir. Yapımı oldukça pratik ve kolay olan bu köfte, herkesin severek yiyeceği bir tat olma özelliğine sahiptir. Kıyma ve patatesin muhteşem uyumuna, diğer malzemeler ve yoğurt eklenerek hazırlanan bu tarif, hem besleyici hem de doyurucudur. Herkesin beğenerek tüketeceği bu lezzetli köfte, hem ev halkına hem de misafirlerinize harika bir tat sunacaktır. İşte bu kadar lezzetli, besleyici, doyurucu ve yapımıyla oldukça pratik olan kıymalı patates köftesinin yapılışını beraber inceleyelim:

Kıymalı Patates Köftesi İçin Gerekli Malzemeler

  • 250 gram az yağlı dana kıyma
  • 2 adet orta boy patates
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 kâse yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Bir tutam maydanoz
  • Bir miktar tuz, karabiber, pul biber ve kimyon

Kıymalı Patates Köftesi Nasıl Yapılır?

Öncelikle kuru soğanı rendeleyip bir kabın içine alın. Ardından kıyma, yumurta ve ince bulguru ekleyerek tüm malzemeleri iyice yoğurun. Bu karışıma isteğinize göre tuz, karabiber ve kimyon ekleyip biraz daha yoğurarak bir köşede dinlenmeye bırakın. Daha sonra köfteleri bilye büyüklüğünde parçalara ayırarak elinizle yuvarlayın ve biraz una batırarak bir tepsinin üzerine dizin.

Bir teflon tavaya sıvı yağı koyarak ocağın üzerine alın ve yağ iyice kızmaya başlayınca köfteleri bu yağ içinde kızartmaya başlayın. Bütün köfteleri bu yöntemle kızarttıktan sonra, bir peçete üzerine koyarak yağının çekmesini sağlayın. Aynı şekilde patatesleri soyup ince küp şeklinde doğrayarak kızartın ve peçete üzerinde dinlendirin.

Geniş bir kabın içine yoğurt, sarımsak ve tuz ekleyip iyice çırpın. Bir servis tabağının altına önce köfteleri, ardından patatesleri yerleştirin ve en üst sıraya yoğurt gezdirin. Bir tava içinde tereyağını eritip kızdırın ve bir miktar pul biber ekleyerek servis tabağındaki yoğurdun üzerinde gezdirin. İsteğinize göre maydanoz ile tabağınızı süsleyerek servise hazır hale getirebilirsiniz.

Soğutmadan servis edeceğiniz kıymalı patates köftesi, yapılışı kolay ve avantajlı bir tariftir. Siz de hemen evinizde bu şahane ve enfes lezzetteki pratik tarifi deneyerek sofralarınızı muhteşem bir hale getirebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kıymalı Spagetti Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Spagetti Tarifi ve Malzemeleri

Kıyma Çeşitleri Nelerdir?

Kıyma Çeşitleri Nelerdir?

Kıymalı Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Kabak Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Kabak Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kıymalı Yumurta Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kıymalı Yumurta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kıymalı Krep Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Krep Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kıymalı Pide Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Pide Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kıymalı Gül Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Gül Böreği Tarifi ve Malzemeleri