Patatesli Kıymalı Börek Börek, Türk mutfağının en sevilen ve çay saatlerinde en çok tercih edilen yiyeceklerinden biridir. Her türlü sebze, et ve peynir çeşitlerinden yapılabilen börek, oldukça geniş bir yelpazeye sahiptir. Bu yazıda, en çok beğeni toplayan ve denemenizi kesinlikle tavsiye edebileceğim patatesli kıymalı börek tarifini sizinle paylaşmak istedim. Patatesli Kıymalı Börek Malzemeleri
Patatesli Kıymalı Börek Nasıl Yapılır? İlk olarak iç harcı hazırlıyoruz. Patatesleri soyup, bir tencerede iyice yumuşayana kadar haşlıyoruz. Daha sonra soğutup, bir çatal yardımıyla iyice eziyoruz. Ezilen patateslerin içine, rendelenmiş kaşar peyniri ve baharatları ekliyoruz. Tuzunu da ayarladıktan sonra, ince ince kıyılmış maydanozu ekliyoruz ve harcı bir kenara bırakıyoruz. Bir tavada kıymayı kavuruyoruz. Kavrulan kıymayı patatesli karışıma ekleyip iyice karıştırıyoruz. Bir tepsiyi yağladıktan sonra, yufkaları parçalayıp tepsiye diziyoruz. Üç tane yufkayı eşit şekilde parçalayıp dizdikten sonra, iç harcın hepsini ekliyoruz. Daha sonra kalan yufkaları da yine parçalayıp harcın üzerini iyice kapatıyoruz. Fırını önceden ısıtıyoruz. Böreği kare şeklinde dilimliyoruz. Süt, soda, yumurta ve eritilmiş margarini karıştırıp böreğe eşit şekilde döküyoruz. Birkaç dakika, karışımın çekmesi için bekletiyoruz. Daha sonra susamı serpiştirip fırına atıyoruz. Üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra servise hazırdır. Afiyet olsun! |