Kıymalı Mercimek Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Kıymalı Mercimek Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Mercimek, Mutfaklarımızda çeşit çeşit yemekler yapılır. Hamur işleri, sebze yemekleri ve etli yemekler yapılmaktadır. Bunların için de en çok etli yemekler yapılır. Etli yemekleri bazen sade olarak bazen de diğer yemeklerin ve sebzelerin içine kullanırız. Tek başına piştiği zamanda çok lezzetli oluyor. Diğer yemeklere katıldığı zamanda yemeklere ayrı bir lezzet veriyor.

Eti çoğu zamanda sebze yemeği sevmeyen kişiler için yaparız. Ben mercimeği çok severim sade olsun diğer yemeklerin içinde olsun severek yerim. Ama bizim evde bu yemek seçilir bende bu yüzden çoğu zaman kıymalı mercimek yaparım. Böyle yaptığım zaman herkes afiyetle yer. Ben de sizin ile bu eşsiz lezzeti olan kıymalı mercimek yemeğinin tarifini paylaşacağım. Yapılması çok kolay ve pratiktir. Üstelik doyurucu ve besleyici bir yemektir.


Kıymalı Mercimek Malzemeleri

  • 250 gram kıyma
  • 3 tane iri soğan
  • 1 su bardağı siyah mercimek (Yeşil mercimekte olur.)
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 tane domates
  • 7 su bardağı sıcak su (İsterseniz et suyu)
  • Biraz sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Azıcık karabiber

Kıymalı Mercimek Nasıl Yapılır?


İlk önce mercimeği ayrı bir tencerede o dakika kadar haşlamaya bırakalım. Mercimek haşlanıncaya kadar bizde diğer malzemeleri hazırlayalım. Soğanların kabuklarını soyup sonra da ince ince doğrayalım. Derin bir tencerenin içine tereyağı ve sıvı yağı koyup eritelim. Sonra üzerine doğradığımız soğanları ilave edip kavurmaya başlayalım. Soğanlar biraz kavrulduktan sonra üzerine kıymayı ilave edelim. Kıyma suyunu salıp çekene kadar kavuralım.

Daha sonra domatesleri küp doğrayıp kıymanın üzerine alalım. Biraz daha kavurduktan sonra tuz, karabiber ve pul biberini ilave edelim. Sonra 7 bardak sıcak suyunu ilave edip pişmeye bırakalım. Mercimekleri biraz pişirdikten sonra süzelim. Onu da pişmekte olan kıymanın üzerine alıp mercimekler iyice yumuşayana kadar pişirelim. Yaklaşık yarım saat kısık ateşte pişmesi yeterli olur. Piştikten sonra ocağı kapatıp biraz dinlendirdikten sonra sıcak iken servis yapalım.

Kıymalı Mercimek Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Kıymalı Yemekler Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Yemekler Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kıymalı Nohut Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Nohut Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kıymalı Tepsi Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Tepsi Böreği Tarifi ve Malzemeleri