Kıymalı Mantar Kıymalı mantar, hem sabah kahvaltılarında hemde akşam yemeklerinde yapacağımız yemekler arasında yer alır. Ancak seçtiğimiz mantara dikkat etmemiz gerekir. Ormanlarda bulunan mantarların cinsini bilmediğimiz için kültür mantarının yapılması daha sağlıklıdır. Çünkü mantar zehirlenmesi yaygın olarak görülen zehirlenmeler arasında yer alır. Bu sebeple marketten aldığımız kültür mantarının kullanılması daha sağlıklıdır. Yapımı oldukça kolay olan bu yemeğin besin değeri de oldukça yüksektir.
Kıymalı mantar için gerekli olan malzemeler - Yarım kilo yağsız kıyma
- 1 kilo mantar
- 2 adet patates
- 2 adet kuru soğan
- 3 adet domates
- 2 adet yeşil biber
- Sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı margarin
- 1 adet limon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kekik
Kıymalı mantarın hazırlanışı Öncelikli olarak aldığımız mantarları leğenin içerisine koyup, bol su ile dolduralım. Mantarları su ile yıkarken içerisine mantarlar kararmasın diye bir adet limonun suyunu sıkalım. Mantarları iyice yıkadıktan sonra süzgeç yardımıyla süzerek suyundan arındırılmasını sağlayalım. Diğer taraftan da mantarların şeklini bozmadan düzgün doğrayarak mantarın şeklini muhafaza edelim. İnce ince doğrarsk mantarların daha kolay pişmesini sağlamış oluruz. Bu sebeple ince ince doğrayalım.
Diğer taraftan tavanın içerisine sıvı yağ koyup ocağın altını yakalım. Kuru soğanları soyup küçük küçük doğrayıp, tavanın içerisine ilave edelim. Daha sonra patatesleri soyup küp küp doğrayarak; tavaya ilave edelim. Tuzu ilave edip iyice karıştıralım. Sonra biberleri küçük küçük doğrayarak tavanın içerisine ilave edip kavrulmasını sağlayalım.
Malzemeler güzelce kavrulunca içerisine yağsız kıymayı ve margarini ilave edip kavurma işlemine devam edelim. Diğer taraftan da tenceredeki karışımları iyice karıştırıp içerisine doğradığımız mantarları ilave edelim. Daha sonra domateslerin kabuğunu soyup küp doğrayarak tavaya ilave edelim. Tavanın ağzını kapatıp daha kolay pişmesini sağlayalım. Mantarlar suyunu saldıktan sonra içerisine baharatları ve salçayı ilave edip karıştırıp tavanın ağzını kapatalım. Mantarlar suyunu çekene kadar kısık ateşte pişmesini sağlayalım. Kıymalı mantar karışımının piştiğini kontrol ettikten sonra ocaktan alıp 5 dakika kadar dinlendirelim. Daha sonra güzel bir servis tabağına kıymalı mantarı koyup, servis edelim.
Afiyet olsun.... Son Güncelleme : 08.12.2018 16:48:59 Kıymalı Mantar ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. | 0 Yorum Yapılmış "Kıymalı Mantar" Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin |  | Rüyada Kıymalı Pide Görmek | Rüyada kıymalı pide görmek, rüyayı gören kişinin yıllardır çektiği sıkıntıların sonunda refaha kavuşacağına yorum edilir. Rüyada görülen kıymalı pide sevinçle beklenilen habere yorum edilirken; kişinin umudunu kestikten sonra eline geçecek büyük para... |  | Bulgurlu Kıymalı Köfte | Bulgurlu Kıymalı Köfte, Her mevsim yapılabilecek ancak özellikle de yaz aylarında çok güzel olan bulgurlu kıymalı köfte, oldukça lezzetli olan Türk mutfağının yöresel lezzetleri arasındadır. Bu yemek çeşidi zahmetli gibi görünse de tüm malzemeler ... |  | Kıymalı Börek | Kıymalı Börek, Börek yoğurulup dinlendirilen hamurun yada yufka içerisine ıspanak, peynir ve kıyma harcı konularak çeşitli şekillerde pişirilen hamur işine börek denir. Kol böreği yada kıymalı börek olarak adlandırılan yoğurulmuş hamur yerine hazır y... | .jpg) | Kıyma | Kıyma, geçmişten geleceğe önceki nesillerden çok farklı şekillerde günümüze kadar gelmiş ve devam etmektedir. Bundan yıllar önce yaşayan insanların çoğu eti çiğ yediklerinden dolayı daha kolay ağızda parçalanması için kıyma işlemini ortaya çıkarmışla... |  | Kıyma Çeşitleri | Kıyma çeşitleri, koyun ve dana gibi hayvanların kesimden sonra etlerinin makineden geçirilmesi ile kıyma elde edilir. Protein kaynağı olan hayvanların kesiminden sonra elde edilen ettin tüketilerek vücudun gerekli ihtiyacını sağladığı bilinmektedir. ... | .jpg) | Kıyma Kavurma | Kıyma Kavurma, Birçok kişi tarafından severek tüketilen kıyma kavurması, yapılışı oldukça basit yemekler arasında yer alır ve içerisine lezzeti arttırmak için kullanılacak ek malzemelerle daha da lezzetlenen harika bir tat olabilir. Yapılışı esnasınd... |  | Kıymalı Yemekler | Kıymalı yemekler; yöresel olarak birçok çeşide sahiptir. Ana yemeklerin başında köfte çeşitleri gelse de sebze yemeklerin genelinde kıyma kullanılır. Kuşbaşı et yerine tercih edilen kıyma ile sebze yemekleri yapıldığı gibi köfteli sebze yemekleri de... |  | Kıymalı Sodalı Börek | Kıymalı sodalı börek: Hamur işleri denildiğinde ilk akla gelen şey börektir. Börek denildiğinde ise kıymalı veya peynirli börek akla gelir. Biz bayanlar börek çeşitlerine her gün başka bir boyut kazandırmakta üstümüze yoktur. Bir çoğumuz hamur açıp b... | .jpg) | Kıymalı Pide | Kıymalı Pide, yöresel yemeklerimizdendir. Hazırlanması kolay olmayan bir yemektir. Kısaca malzemeleri; yarım yağlı kıyma, soğan, domates, kırmızı ve yeşil biber, maydanoz, sarımsak, baharat eklenip harmanlanarak iç hazırlanır. Önceden yoğurulup mayal... |  | Fırında Kıymalı Patlıcan | Fırında Kıymalı Patlıcan, Kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden olan fırında kıymalı patlıcan oldukça lezzetli bir yemek çeşididir. Gaziantep yöresinde misafirler ağırlanırken sürekli yapılan bir ana yemek olan fırında kıymalı patlıcan yapımı oldu... |  | Kıymalı Kebap | Kıymalı kebap, özel günleriniz için özel bir yemek yapmak istiyorsanız kıymalı kebabı deneyebilirsiniz. Muhteşem bir görsele sahip olan kıymalı kebap hem sunum olarak hem de lezzet olarak damaklarda unutulmayacak bir tat bırakacak. Misafirlerinizi kı... |  | Beşamel Soslu Kıymalı Fırın Makarna | Beşamel soslu kıymalı fırın makarna, Makarna hem çocukların hemde yetişkinlerin çok severek tükettiği bir yiyecek. Salçalısı, yoğurtlusu yada böyle fırında rahatlıkla yapılan bir yemek ve çok ta sevilen bir yemektir. Klasik makarna dışında artık fırı... | | | Rüyada Kıymalı Pide Görmek | | Bulgurlu Kıymalı Köfte | | Kıymalı Börek | | Kıyma | | Kıyma Çeşitleri | | Kıyma Kavurma | | Kıymalı Yemekler | | Kıymalı Sodalı Börek | | Kıymalı Pide | | Fırında Kıymalı Patlıcan | | Kıymalı Kebap | | Beşamel Soslu Kıymalı Fırın Makarna | | Kıymalı Menemen | | Fırında Kıymalı Biber Dolması | | Kıymalı Pide Hamuru | | Kıymalı Yufka Böreği | | Kıymalı Cevizli Börek | | Fırında Kıymalı Makarna | | Kıymalı Taze Fasulye | | Kıymalı Tepsi Böreği | | Kıymalı Mantar | | Kıymalı Lahana Sarması | | Kıymalı Çiğ Börek | | Kıymalı Makarna Sosu | | Patatesli Kıymalı Börek | | Kıymalı Yoğurtlu Makarna | | Fırında Kıymalı Sigara Böreği | | Fırında Kıymalı Börek | | Kıymalı Erişte | | Kıymalı Gül Böreği | Popüler İçerik | Kıymalı Menemen Kıymalı Menemen, yapımı oldukça kolay olurken; ailemiz tarafından sevilerek tüketilir. Kıymalı menemen hem sabah kahvaltılarda hem de akşam yemeklerin... | Fırında Kıymalı Biber Dolması Fırında kıymalı biber dolması, Dolma Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden bir tanesidir. Dolmanın her çeşidini hem çok severiz hemde çok yaparız... | Kıymalı Pide Hamuru Kıymalı Pide Hamuru, oldukça iyi mayalanması gerekir. Eğer iyi mayalanmaz ise kıymalı pide oldukça sert olur. Ayrıca hamurun kenarları da kabarık bıra... | Kıymalı Yufka Böreği Kıymalı yufka böreği, yapılan böreklerin içerisinde en çok sevilen çeşitlerinden birisidir. Bu tarifi hem hazır yufka ile hemde evde yapacağımız hamur... | Kıymalı Cevizli Börek Kıymalı Cevizli Börek, Sabah kahvaltılarında ve akşam yemeklerinin yanında aperatif olarak tüketilen bu lezzet oldukça meşakkatli bir börek çeşididir.... | Fırında Kıymalı Makarna Fırında kıymalı makarna, Yurdumuzun pek çok yöresinde yapılabilen bir yemektir. Özellikle bir yöreye aittir diyemeyiz. Fakat Batıda daha çok yapılmakt... | |