Kıymalı mantar, hem sabah kahvaltılarında hem de akşam yemeklerinde tercih edilebilecek bir yemektir. Ancak, bu yemeği hazırlarken kullandığımız mantar türüne dikkat etmemiz gerekmektedir. Ormanlarda bulunan mantarların cinsini bilmediğimiz için, kültür mantarlarının kullanılması daha sağlıklıdır. Mantar zehirlenmesi, yaygın olarak görülen zehirlenmeler arasında yer aldığı için, marketten aldığımız kültür mantarlarının kullanılması daha güvenlidir. Yapımı oldukça kolay olan bu yemeğin besin değeri de oldukça yüksektir. Kıymalı Mantar İçin Gerekli Malzemeler
Kıymalı Mantar Nasıl Yapılır? Öncelikle aldığımız mantarları bir leğen içerisine koyup, bol su ile dolduralım. Mantarları su ile yıkarken, kararmalarını önlemek için bir adet limonun suyunu sıkalım. Mantarları iyice yıkadıktan sonra süzgeç yardımıyla süzerek suyundan arındıralım. Diğer taraftan, mantarların şeklini bozmadan düzgün doğrayarak mantarların şeklini muhafaza edelim. İnce ince doğramak, mantarların daha kolay pişmesini sağlar. Bu sebeple ince ince doğrayalım. Diğer taraftan, bir tavaya sıvı yağ koyup ocağın altını yakalım. Kuru soğanları soyup küçük küçük doğrayıp tavaya ilave edelim. Daha sonra patatesleri soyup küp küp doğrayarak tavaya ekleyelim. Tuzu ilave edip iyice karıştıralım. Ardından yeşil biberleri küçük küçük doğrayarak tavaya ilave edip kavrulmasını sağlayalım. Malzemeler güzelce kavrulunca, içerisine yağsız kıymayı ve margarini ilave edip kavurma işlemine devam edelim. Diğer taraftan, doğradığımız mantarları da tavaya ekleyelim. Daha sonra domateslerin kabuğunu soyup küp küp doğrayarak tavaya ilave edelim. Tavayı kapatarak daha kolay pişmesini sağlayalım. Mantarlar suyunu saldıktan sonra içerisine baharatları ve salçayı ilave edip karıştırarak tavayı tekrar kapatalım. Mantarlar suyunu çekene kadar kısık ateşte pişmesini sağlayalım. Kıymalı mantar karışımının piştiğini kontrol ettikten sonra ocaktan alıp 5 dakika kadar dinlendirelim. Daha sonra güzel bir servis tabağına kıymalı mantarı koyarak servis edelim. Afiyet olsun. |
Kırtekin
12 Temmuz 2024 CumaMantarların kararmasını önlemek için limon suyu kullanmışsınız. Peki, mantarların daha beyaz kalması için başka bir yöntem kullanabilir miyiz? Ayrıca, patateslerin pişme süresi mantarlara göre daha uzun olabilir mi? Patateslerin önceden biraz haşlanması gerekmiyor mu?
Cevap yazAdmin
12 Temmuz 2024 CumaKırtekin bey, mantarların beyaz kalması için limon suyu kullanmak yaygın bir yöntemdir, fakat beyaz sirke de aynı şekilde işe yarar. Ayrıca, mantarları temizlerken fazla su kullanmaktan kaçınmak da kararmayı önleyebilir. Patateslerin pişme süresi mantarlara göre daha uzun sürer, bu nedenle patatesleri önceden biraz haşlamak iyi bir fikir olabilir. Bu şekilde patatesler mantarlara göre daha iyi pişer ve yemek daha dengeli olur.