Kıymalı Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Kıymalı Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Yufka Böreği

Kıymalı yufka böreği, yapılan börek çeşitleri arasında en çok sevilenlerden biridir. Bu tarifi hem hazır yufka ile hem de evde yapacağımız hamur ile hazırlayabiliriz. Özel misafirlerimize ve çocuklarımıza yapacağımız kıymalı börek ile doyurucu ve lezzetli bir yiyecek sunmuş oluruz. İçerisinde bulunan kıyma sayesinde oldukça besleyici olan bu böreği, çocuklarımızın gerekli vitaminleri alması için sık sık yapıp gönül rahatlığıyla yedirebiliriz. Şimdi kıymalı yufka böreği için gerekli olan malzemeleri sıralayalım.

Kıymalı Yufka Böreği Malzemeleri
  • 400 gram yağlı dana kıyma
  • Altı adet yufka
  • Üç adet yeşilbiber
  • İki adet kuru soğan
  • İki adet domates
  • Bir tatlı kaşığı karabiber
  • Bir tatlı kaşığı pul biber
  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • Bir bağ maydanoz
  • Bir çay bardağı sıvı yağ
  • Bir yemek kaşığı margarin
  • Bir yemek kaşığı domates salçası
  • Bir su bardağı süt
  • Üç adet yumurta
  • Beş yemek kaşığı yoğurt

Kıymalı Yufka Böreği Nasıl Yapılır?

Öncelikle, kıymalı böreğin kıyma harcını hazırlayalım. Tavaya sıvı yağı ekleyip ocağın altını açalım. Soğanları ve biberleri küçük küçük doğrayarak tavaya ekleyelim ve üzerine bir tutam tuz serpelim. Soğan ve biberler kavrulurken, domateslerin kabuklarını soyup küçük küçük doğrayalım. Kavrulan soğanların üzerine kıymayı ekleyip güzelce karıştıralım. Kıyma iyice kavrulduktan sonra domatesleri ekleyip sulanmasını bekleyelim. Sulandıktan sonra içerisine salçayı ve baharatları da ilave edip iyice karıştırdıktan sonra tavanın ağzını kapatıp 10 dakika kadar kavuralım. Maydanozları iyice yıkayıp, küçük küçük kıyalım. Kıyma piştikten sonra tavayı ocaktan alıp, maydanozları ekleyip iyice karıştıralım. Sonra dinlenmesi için bir kenarda açık bir şekilde bekletelim.

Şimdi ise yufka için hazırlayacağımız sosu hazırlayalım. Derin bir kasenin içerisinde yumurtaları ve sütü ekleyip iyice çırpalım. Daha sonra yoğurdu da ilave ettikten sonra topaklanma kalmayana kadar çırpmaya devam edelim. Böylece yufka böreğinin sosunu hazırlamış olalım.

Fırın tepsisini yağlayıp üzerine yufkanın bir tanesini kırıştırarak yayalım. Daha sonra üzerine sostan fırça ile sürüp, diğer yufkayı üzerine serip tekrar sosu yufkanın her yerine gelecek şekilde sürelim. Sonra üzerine hazırladığımız kıyma harcından her tarafa gelecek şekilde ekleyelim. Bu işlemden sonra tekrar yufka serip yine üzerine sos sürelim. Daha sonra bir adet daha yufka serdikten sonra iyice üzerine tekrar yufkanın sosundan sürüp tekrar kıyma harcından ilave edelim. Serdiğimiz yufkaları kırış kırış serelim. Daha sonra yine bir tane daha yufka serip üzerini harç ile ıslatalım. Sonrasında son yufkayı da fırın tepsisinin üzerine dümdüz kaplayacak şekilde serip, kalan sosumuzu en üst kısma dökelim. Sosu her tarafa yaydıktan sonra kıymalı yufka böreğini hazırlamış olalım. Üzerine birkaç parça margarin dilimleri koyup 200 derece ısıtılmış fırına hazırladığımız böreği pişmesi için sürelim. Altı üstü nar gibi kızaracak şekilde pişirmeye devam edelim. Böreğin altı üstü kızarınca fırından çıkarıp, üzerine bir miktar su serpiştirip üzerini kapatıp 10 dakika kadar bekletelim. Sonra küçük dilimler halinde dilimleyerek servise hazır hale getirelim. Yanına demleyeceğimiz çay ile kıymalı yufkalı böreğimiz servise hazırdır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Kıymalı Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kıymalı Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Fasulye Tarifi ve Malzemeleri