Kıymalı Kapuska Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Kıymalı Kapuska Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Kapuska

Lahana, kalorisi düşük ve besin değeri yüksek bir sebzedir. Diyet yapanlar tarafından sıklıkla tercih edilir. Lahananın faydaları oldukça fazladır. Örneğin, lahana vücutta bulunan toksinlerin atılmasına yardımcı olur, kolon kanserini önler, enerji verir, anemi, astım, romatizma ve diyabete iyi gelir. Lahananın içinde B, C ve E vitaminleri mevcuttur. Bu sebeple, bu yazıda sizlere oldukça faydalı ve düzenli olarak tüketilmesi gereken lahana yemeklerinden biri olan kıymalı kapuska tarifini sunacağım. Lahananın kokusunu sevmeyenler için, yemeğe yarım limon kabuğu eklemek kokuyu azaltacaktır. Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin diyorum ve tarifime geçiyorum.

Kıymalı Kapuska İçin Gerekli Olan Malzemeler

  • 1 adet orta boy lahananın yarısı
  • 250 gram orta yağlı kıyma
  • 4 tane sivri biber
  • 4 tane orta boy domates
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı dolusu domates ya da yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 2 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Bir orta boy limonun yarısının kabuğu
  • 1 yemek kaşığı katı yağ

Kıymalı Kapuska Nasıl Yapılır?

Kıymalı kapuska yemeğini yapmak için ilk olarak, 1 adet orta boy lahana ortadan ikiye kesilir ve bir yarısı kaldırılarak, diğer yarısı ince ince doğranır. Daha sonra, orta boy bir tencere ocağa alınır ve içine 1 yemek kaşığı katı yağ koyulur. Katı yağ orta ateşte erirken bir yandan da soğan soyulup, küçük küçük doğranır. Doğranan soğan da tencereye ilave edilir. Soğanlar tencerede ara ara karıştırılarak kavrulurken bir yandan da sarımsak soyulur ve küçük küçük doğrandıktan sonra soğanların içine ilave edilir. Son olarak, tencereye domates ya da dileğe göre yarım yemek kaşığı biber salçası da tencereye ilave edilir ve kokusu tamamen çıkana dek kavurma işlemine devam edilir.

Bu arada sivri biber yıkanıp küçük küçük doğrandıktan sonra kıyma ile tencereye eklenir. Kavurma işlemi devam ederken diğer taraftan domates soyulur ve küçük küçük doğranıp, daha önce doğranmış olan lahanalar ile tencereye ilave edilir. Tencereye yarım limonun kabuğu da eklenir ve birkaç defa ara ara karıştırılır. Son olarak, tencereye pul biber ile tatlı kaşığı tuz eklenir ve yaklaşık 4 su bardağına yakın sıcak su ilave edildikten sonra tencerenin altı kısılır. Kıymalı kapuska yemeği orta ateşte yaklaşık yarım saat daha pişirilir ve ocaktan alınır. Sıcak olarak yanında dileğe göre yoğurt ile ikram edilir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Kıyma Çeşitleri Nelerdir?

Kıyma Çeşitleri Nelerdir?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Evde Kıymalı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Evde Kıymalı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Baklava Yufkasından Kıymalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Baklava Yufkasından Kıymalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kıyma Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Kıyma Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Karnıbahar Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Karnıbahar Tarifi ve Malzemeleri