Kıymalı Musakka Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Kıymalı Musakka Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Musakka, patlıcan yemeklerinin olmazsa olmazlarındandır. Kıymalı Musakka, patlıcanı sevmeyen insana bile patlıcanı sevdirebilir, bazı kişiler biraz yağlı olmasından dolayı yakınırlar, fakat bu yemeğe de lezzetini veren biraz yağlı oluşudur. Kıymalı Musakka pratik yemekler arasına girebilir, yemekli misafirler için lezzetli ve aynı zamanda pratik bir yemektir. Sadece biraz yağlı olduğu için diyet yapanlar ve kolesterolü olanlar pek tercih etmezler.


Kıymalı Musakka Malzemeleri

  • 4 adet patlıcan
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet yeşil sivri biber
  • 4 adet domates
  • 1 diş sarımsak
  • 250 gram kıyma
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı ay çiçek yağı (Kızartmak için)
  • 1 su bardağı su
  • Yarım bağ maydanoz (Üzeri için)

Kıymalı Musakka Nasıl Yapılır?


Öncelikle patlıcanları yıkayıp kurutalım, iyice kuruttuktan sonra, zebra şeklinde soyup, bir parmak kalınlığında halka şeklinde doğrayalım, doğradığımız patlıcanları, tavaya koyduğumuz ayçiçeği yağında arkalı, önlü hafifçe kızartalım, kızarttığımız patlıcanları, altına yağını emsin diye peçete serdiğimiz bir servis tabağına alalım, onlar servis tabağında beklerken, üst kıymalı karışımını hazırlayalım. Ayrı bir tavaya, 3 yemek kaşığı zeytinyağı koyalım, içine, minik minik doğradığımız soğanı ve yeşil sivri biberleri ilave edelim, bunları bir beş dakika kadar kavurduktan sonra, kıymayı ilave edelim, kıymayla beraber de bir beş dakika daha kavurduktan sonra, küp-küp küçük doğradığımız domatesleri, dövülmüş sarımsağı, domates salçasını, tuzu ve karabiberi de ilave edip, tavanın ağzını kapatarak kısık ateşte 20-25 dakika kadar, pişmeye bırakalım. Kıymalı karışım pişerken bu arada yağından iyice süzülmüş olan kızarmış patlıcanları alıp bir fırın tepsisine yan yana dizelim, kıymalı sosun pişimi bitince patlıcanların üzerine eşit bir şekilde boca edip, bir su bardağı suyu ilave edelim, en üstüne de incecik kıydığımız maydanozları serpiştirerek, bir on dakika kadar da 150 derecelik fırına sürelim, on dakika da fırında kalan kıymalı musakka yemeğimiz servise hazır.

Afiyet Olsun.

Kıymalı Musakka Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kıymalı Semizotu Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Semizotu Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Tarhana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Tarhana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kıymalı Yumurta Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kıymalı Yumurta Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kıymalı Enginar Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Enginar Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kıymalı Patates Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Patates Dolması Tarifi ve Malzemeleri