Kıymalı Musakka, patlıcan yemeklerinin vazgeçilmezlerinden biridir. Patlıcan sevmeyen kişilere bile patlıcanı sevdirebilecek bir yemektir. Ancak, bazı kişiler bu yemeğin yağlı olmasından yakınabilirler. Yine de, Kıymalı Musakka'ya lezzetini veren, biraz yağlı oluşudur. Kıymalı Musakka, pratik yemekler arasında yer alabilir ve yemekli misafirler için hem lezzetli hem de pratik bir seçenek sunar. Ancak, yağlı olduğu için diyet yapanlar ve kolesterol problemi olanlar tarafından pek tercih edilmez. Kıymalı Musakka Malzemeleri
Kıymalı Musakka Nasıl Yapılır? Öncelikle patlıcanları yıkayıp kurutun. İyice kuruttuktan sonra, patlıcanları zebra şeklinde soyun ve bir parmak kalınlığında halka şeklinde doğrayın. Doğradığınız patlıcanları tavaya koyduğunuz ayçiçek yağında arkalı önlü hafifçe kızartın. Kızarttığınız patlıcanları yağını emmesi için peçete serdiğiniz bir servis tabağına alın. Patlıcanlar beklerken kıymalı karışımı hazırlayın. Ayrı bir tavaya 3 yemek kaşığı zeytinyağı koyun. İçine, minik minik doğradığınız soğanı ve yeşil sivri biberleri ilave edin. Bunları bir beş dakika kadar kavurduktan sonra, kıymayı ilave edin. Kıymayla beraber de bir beş dakika daha kavurduktan sonra, küp küp küçük doğradığınız domatesleri, dövülmüş sarımsağı, domates salçasını, tuzu ve karabiberi de ekleyin. Tavanın ağzını kapatarak kısık ateşte 20-25 dakika kadar pişmeye bırakın. Kıymalı karışım pişerken, bu arada yağından iyice süzülmüş olan kızarmış patlıcanları alıp bir fırın tepsisine yan yana dizin. Kıymalı sosun pişimi bitince patlıcanların üzerine eşit bir şekilde dökün ve bir su bardağı suyu ilave edin. En üstüne de incecik kıydığınız maydanozları serpiştirerek, bir on dakika kadar da 150 derecelik fırında pişirin. On dakika da fırında kalan kıymalı musakka yemeğiniz servise hazırdır. Afiyet olsun. |