Fırında Kıymalı Patates Patates, karbonhidrat açısından oldukça zengin bir sebze türüdür. Özellikle çocuklar ve gençler tarafından çok sevilen patatesin birçok farklı ve lezzetli çeşidi bulunmaktadır. Sofraların vazgeçilmez, en sevilen ve en çok tercih edilen patatesin pişirilme yöntemleri arasında kızartma, haşlama, közleme ve fırında pişirme bulunmaktadır. Bu makalede, fırında kıymalı patates tarifi detaylandırılacaktır. Kalabalık aileler için pratik ve kolayca hazırlanabilen oldukça lezzetli bir tarif olan kıymalı patatesin yapımına başlayalım. Patatesli Garnitürü İçin Gerekli Malzemeler
Kıymalı Harcı İçin Gerekli Malzemeler
Üzeri İçin
Fırında Kıymalı Patates Nasıl Yapılır? Patatesli garnitürü hazırlamak için öncelikle patateslerin kabuklarını soyun. Daha sonra kabuklarını soymuş olduğunuz patatesleri ortadan ikiye bölerek orta kalınlıkta olacak şekilde küp küp veya yarım ay şeklinde doğrayarak geniş bir borcam içine alın. Fırında pişeceği için borcamın ısıya dayanıklı olduğundan emin olun. Borcam içine almış olduğunuz patateslerin üzerine pul biberi, tuzu ve son olarak kekiği ekleyin. Sıvı yağı da ilave edip patateslerin baharatlar ve yağ ile iyice özleşmesi için harmanlayın. Borcamın üzerini yağlı kağıt kullanarak iyice kapatın ve önceden ısıtmış olduğunuz 180 derecelik fırına patatesleri koyarak patatesler kızarıncaya ve yumuşayıncaya kadar pişirin. Kıymalı harcı hazırlamak için tavaya ince ince doğradığınız sarımsak, domates, soğan ve sıvı yağı ekleyin. Soğanlar ve diğer malzemeler pembeleşinceye kadar yakmadan iyice kavurun. Daha sonra kavrulmakta olan soğan ve diğer malzemelerin üzerine salçayı da ekleyerek yaklaşık 1 dakika kadar kavurun. Ardından kıymayı ve tuzunu ekleyerek kıyma suyunu salıp tekrar çekene kadar pişirin. Fırında pişen patateslerin pişip pişmediğini kontrol ettikten sonra fırından çıkarıp üzerine kıymalı harcı dökerek kıymalı harcı patateslerin üzerine eşit bir şekilde iyice yayın. Daha sonra kıymanın üzerini biber ve domates dilimleriyle zevkinize göre süsleyin. Patatesleri tekrar fırına verin. Üzerini yağlı kağıt kullanarak kapatıp tam 15 dakika pişirin. Süre dolduktan sonra patateslerin üzerindeki yağlı kağıdı alarak domates ve biberlerin üzeri kızarana kadar pişirin. Piştikten sonra fırında yapmış olduğunuz patatesi sıcak olarak servis edin. Bu tarif 4 kişilik olup, pilavla birlikte servis edildiğinde daha da müthiş bir lezzet haline gelmektedir. Afiyet olsun! |