Kıymalı Lazanya Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Kıymalı Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Lazanya:

İtalyan mutfağına ait olan lazanya tarifinin birçok çeşidi bulunmaktadır. Bu yazıda, Türk mutfağına en yakın olan kıymalı lazanya tarifini sizlerle paylaşacağım. Daha önce denememiş veya yeni deneyecek olanlara kolay gelsin diyerek tarifimize geçiyorum.

Kıymalı Lazanya İçin Gerekli Malzemeler

Lazanya İçin

  • 170 gram/10 adet ön pişirme istemeyen lazanya
  • 100 gram kaşar peyniri

Beşamel Sos İçin

  • Tepeleme 2 yemek kaşığı un
  • 3 su bardağı tam yağlı süt
  • 50 gram tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Göz kararı karabiber

Kıymalı Harç İçin

  • 300 gram orta yağlı kıyma
  • 2 adet orta boy havuç
  • 2 adet orta boy domates
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Göz kararı tuz
  • Göz kararı karabiber
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı

Kıymalı Lazanya Nasıl Yapılır?

Kıymalı lazanyayı yapmak için öncelikle orta boy bir tavaya zeytinyağı koyun ve tavayı orta ateşteki ocağa alın. Ardından, kuru soğanı soyup, yemeklik doğrayın ve soğanları tavaya ekleyin. Soğanlar pembeleşene dek ara ara karıştırarak pişirin. Pişen soğanlara kıymayı ekleyin ve 5 dakika kadar kavurun. Bu arada havuçları rendeleyin ve domates salçasıyla birlikte tavaya ekleyin. Tüm malzemeleri güzelce karıştırdıktan sonra, tavayı kapatın ve 10 dakika daha pişirmeye bırakın. Domatesleri rendeleyin ve tavaya ekleyin, tüm malzemeleri karıştırıp ocaktan alın.

Beşamel sos için derin bir tavaya tereyağını koyun ve orta ateşte erimesi için bırakın. Tereyağı eridikten sonra tepeleme un ekleyin ve kavurun. Kavrulan unun üzerine süt ekleyin ve sürekli karıştırarak pişirin. Un iyice kavrulana dek bir çırpıcı yardımıyla yaklaşık 5 dakika daha karıştırın. Ardından, tavaya göz kararı karabiber ve tuz ekleyin ve kaynamakta olan sosu ocaktan alarak soğumaya bırakın.

Lazanyayı hazırlamak için ilk olarak, fırın tepsisini yağlayın ve soğumaya bırakılan beşamel sostan bir kepçe yardımıyla tepsinin tabanını kaplayacak kadar alın ve tepsiye eşit şekilde yayın. Tepsideki beşamel sosun üzerine önceden hazırlanmış kıymalı harçtan göz kararı koyun ve üzerine lazanya yapraklarını dizin. Ardından, lazanyaların üzerine tekrar beşamel sos yayın ve yeniden kıymalı harçtan göz kararı ekleyin. Bu işlemleri her katta tekrarlayın. Son olarak, en üste lazanya yapraklarını koyup üzerine beşamel sosu yayın ve kalan rendelenmiş kaşar peynirini eşit şekilde en üste serpin. Hazır olan kıymalı lazanya, önceden ısıtılmış 200 derece fırında alt ve üst kısmı iyice kızarana dek yaklaşık 20-25 dakika pişirilir. Fırından aldıktan sonra, sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Kıymalı Spagetti Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Spagetti Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kıymalı Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kıymalı Kabak Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Kabak Yemeği Tarifi ve Malzemeleri