Kıymalı Yaprak Sarması Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Kıymalı Yaprak Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı yaprak sarması, lezzeti ile damaklarda enfes bir tat bırakan, sofralarınızı ve menünüzü süsleyecek olan bir yemek çeşididir. Yaprak sarması, herkes tarafından bilinen ve çok sevilen bir yemek olma özelliğindedir. Ancak bu tarifteki kıymalı yaprak sarması, farklı ve daha da lezzetli bir tariftir. Evdeki bireyler ve gelecek olan misafirleriniz için oldukça güzel bir tarif olan kıymalı yaprak sarması, yapımı ile de oldukça kolay ve pratik bir tarif olma özelliğindedir. İşte bu kadar lezzetli, besleyici ve doyurucu olan bu tarifin yapılışını beraber inceleyelim.

Kıymalı Yaprak Sarması İçin Gerekli Olan Malzemeler

  • 250 gram yağsız dana kıyma
  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 adet domates
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 buçuk çay bardağı sıvı yağ
  • Bir miktar üzüm yaprağı
  • 3 adet orta boy kuru soğan
  • 1 demet maydanoz
  • Bir miktar tuz, karabiber ve kuru nane
  • 4 su bardağı sıcak su

Kıymalı Yaprak Sarması Nasıl Yapılır?

Öncelikle üzüm yaprağını alarak bir miktar su ile kaynatın ve suyunu iyice süzdükten sonra bir köşede beklemeye bırakın. Daha sonra kuru soğanları ince ince kıyarak bir kabın içine alın. Domatesleri rendeleyerek kabın içine koyun ve karıştırın. Ardından kıyma ve pirinci de ekleyerek tüm malzemeleri iyice yoğurmaya başlayın. Tüm malzemelerin içine biber salçası ve sıvı yağ koyarak bir miktar karıştırın. Daha sonra isteğinize göre tuz, karabiber ve kuru nane ekleyerek iç harcınızı daha lezzetli ve güzel kokulu hale getirebilirsiniz.

Daha önceden hazırlamış olduğunuz üzüm yapraklarını alarak hazırlamış olduğunuz iç harcından bir parça yaprağın içine koyarak ince ince sarın ve geniş bir tencerenin içine düzgün bir şekilde dizerek tüm tencereyi bu yaprak sarması ile doldurun. Tüm tencerenin içini bu şekilde sık ve düzgün bir şekilde dizerek en son katın üstüne de ağır bir tabak ya da başka bir nesne ile kapatın. Bunu yapmadaki amaç, yaprakların kaynama aşamasında açılmasını ve içindeki iç harcın dökülmesini engellemektir.

Daha sonra sıcak suyu da bu tencerenin içine aktararak ocağın üzerinde kaynamaya bırakın. Yemek kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın ve yaklaşık olarak yarım saat pişirin. Kaynama süresi bittikten sonra artık kıymalı yaprak sarması yemeğiniz servis edilmeye hazır hale gelmiş demektir. Bir servis tabağının içine düzgün bir şekilde kıymalı yaprak sarmasından koyun ve isteğinize göre maydanoz ile süsleyerek hem göze hem de damağa hitap etmesini sağlayın. Ayrıca bir kase yoğurt ile de servis edebileceğiniz kıymalı yaprak sarması, her haliyle inanılmaz lezzetli ve güzel bir tada sahip olacaktır. İşte bu kadar lezzetli hem göze hem damağa hitap eden, ev yapımı ile de oldukça kolay ve pratik olan kıymalı yaprak sarmasını hemen deneyebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Urza

12 Temmuz 2024 Cuma

Bu yaprak sarmasını hazırlarken üzüm yapraklarını kaynatmanın amacı tam olarak nedir? Bu aşama gerçekten gerekli mi yoksa atlansa da olur mu?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Urza, yaprak sarması yaparken üzüm yapraklarını kaynatmanın amacı, yaprakların yumuşamasını ve kolay sarılabilir hale gelmesini sağlamaktır. Ayrıca, yaprakların üzerindeki tuz ve diğer istenmeyen maddeleri temizlemeye yardımcı olur. Bu aşama atlanırsa, yapraklar sert kalabilir ve sarmak zorlaşabilir. Dolayısıyla, bu adımın atlanmaması, lezzetli ve düzgün sarılmış yaprak sarmaları elde etmek için önemlidir.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Kıymalı Krep Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Krep Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kıymalı Çiğ Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Çiğ Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırında Kıymalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kıymalı Börek Tarifi ve Malzemeleri