Kıymalı Gül Böreği Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Kıymalı Gül Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Gül Böreği, Beş çaylarında, bayan oturmalarında ve akşam yemeklerinde oldukça büyük bir yere sahip olan börekler herkes tarafından oldukça severek tüketilir ve bana göre kıyma en çok da yufkadan yapılmış olan gül böreği ne yakışır. Hazır yufka ile yapılan en lezzetli börek çeşitlerinden biri olan kıymalı gül böreği, isteğe bağlı olarak evde hamur yoğurulup açılarak ya da hazır yufka ile yapılabilir. Fakat aniden gelecek olan misafirlerinize ya da canınız börek istediğinde pratik ve daha kolay olması açısından gül böreğini hazır yufkadan yapmayı tercih edebilirsiniz. Konuklarınıza klasik börek çeşitlerinden ziyade farklı görünümlü bir börek sunmak istiyorsanız sizlerle paylaşacağım kıymalı gül böreği tarifini kesinlikle denemenizi tavsiye ederim. Çıtır çıtır ve oldukça lezzetli olan bu böreğin lezzetine konuklarınız bayılacak.


Kıymalı gül böreği malzemeleri

  • 4 adet yufka
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt ya da yoğurt

İç harcı için

  • 400 gram kıyma
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım demet maydanoz

Böreğin üzeri için

  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Susam ve çörek otu

Kıymalı gül böreği tarifi nasıl yapılır?

Öncelikle kuru soğanı kesme tahtasında ince ince doğradıktan sonra geniş bir tencerenin içerisine sıvı yağ ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanlar kavrulduktan sonra tavanın içerisine kıymayı da ilave ederek kıymaların topaklanmaması için sürekli karıştırarak kavurun. Kavurduğunuz kıymanın içerisine ayıklayıp yıkadıktan sonra ince kıydığınız maydanozları da ilave edip tavanın altını kapatıp soğumaya bırakın ve bu arada hazır yufkaların üzerine sürmek için bir kâsenin içerisine süt ve sıvı yağını karıştırarak hazır edin.

Daha sonra bir tane yufkayı tezgâhınızın ya da mutfak masasının üzerine alıp üzerine hazırlamış olduğumuz süt ve yağlı karışımdan her yerini eşit olacak şekilde sürün ve yufkayı bıçak yardımıyla dört eşit parçaya bölün. Üçgen şekilde olan parçaların geniş olan tarafına soğumuş olan kıymalı harçtan koyup kenarlarından kapatarak rulo olacak şekilde sardıktan sonra yufkayı kendi etrafına dolayıp gül şekli verin. Gül şekli olan börekleri yağladığınız ya da yağlı kâğıt serdiğiniz fırın tepsisine yan yana dizin. Bütün yufka parçaları için de aynı işlemi uyguladıktan sonra tepsideki böreklerin üzerine bir kâsenin içerisine kırdığınız bir tane yumurta ve sıvı yağı ile hazırlayacağınız karışımı bir fırça yardımı ile sürün ve üzerine çörek otu ve susam serptikten sonra önceden ısıttığınız 180 ℃ fırının orta rafında üzeri kızarana kadar pişirin. Pişirdiğiniz kıymalı gül böreklerini 20 dakika kadar dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Kıymalı Gül Böreği Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kıyma Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Kıyma Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Kıymalı Yumurta Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Yumurta Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Patates Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Patates Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Kıymalı Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Kıymalı Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kıymalı Yumurta Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kıymalı Yumurta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kıymalı Gözleme Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Gözleme Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kıymalı Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Taze Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Taze Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Krep Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Krep Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Türlü Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Türlü Tarifi ve Malzemeleri

Kıyma Çeşitleri Nelerdir?

Kıyma Çeşitleri Nelerdir?

Kıymalı Rulo Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Rulo Börek Tarifi ve Malzemeleri