Kıymalı Türlü Kıymalı türlü, mevsiminde yapılan sebzeler ile oldukça lezzetli bir yemektir. Sebze sevmeyen çocuklara yapılacak yemeklerin ilk sırasında yer alır. Çocuklar açısından sağlıklı olan bu yemeğin yapımı halinde, içinde bulunan sebzelerin vitamin zenginliği sayesinde oldukça besleyici bir özellik kazanılmış olur. Mevsiminde haftada en az bir kere yapılması gereken yemekler arasında bulunan kıymalı türlü, çocukların vücudu için ihtiyaç duyduğu protein ve sebzelerden alınan vitaminler sayesinde daha sağlıklı büyümelerini sağlar. Bu makalede, kıymalı türlü yemeği için gerekli olan malzemeleri sırasıyla açıklayacağız. Ayrıca, yanında yapılacak pilav ve cacık ile mükemmel bir akşam yemeği oluşturabilirsiniz. Kıymalı Türlü Malzemeleri
Kıymalı Türlü Yemeği Nasıl Yapılır? Öncelikli olarak sebzelerin tamamını bol suyla yıkayarak süzelim. Sonra patlıcanları ara ara soyduktan sonra tuzlu su içerisine doğrayarak acı suyunun dışarı çıkmasını sağlayalım. Daha sonra tencerenin içerisine sıvı yağ ilave edip ocağın altını yakalım. Sonra kuru soğanı küçük doğrayarak tencerenin içerisine ilave edip, üzerine bir tutam tuz ekleyelim. Soğan pembeleşinceye kadar diğer taraftan fasulye, havuç, kırmızı biber, yeşil biber, patates, kabak ile domatesleri istenilen boyutta doğrayarak hazırlayalım. Soğanlar kavrulurken, diğer taraftan içerisine aldığımız kıymayı ilave edip iyice kavuralım. İçerisine sarımsakları küçük küçük doğrayıp ilave ettikten sonra kıymayı iki dakika kadar daha kavurduktan sonra sırayla sebzeleri üzerine ekleyelim. Hiç karıştırmadan sebzeleri sıra ile dizdikten sonra üzerine domates salçasını sulandırıp ilave edelim. Daha sonra karışımların üzerine gelecek kadar su ilave edip kekik ve tuzunu da ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatıp, kaynayana kadar bekleyelim. Kaynadığı zaman ocağın altını kısıp yarım saat kadar pişirelim. Kısık ateşte piştiği zaman daha lezzetli olur. Yarım saat sonra tencereyi açıp patlıcan ve patateslerin pişip pişmediğini kontrol ettikten sonra yemeğimiz pişmiş ise ocağın altını kapatalım. 10 dakika kadar dinlendirdikten sonra, isteğe göre yanında pilav veya cacık ile servis edelim. Kıymalı türlü yemeğimiz servise hazırdır. Afiyet olsun. |