Kıymalı Türlü Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Kıymalı Türlü Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı türlü, bu yemek mevsiminde yapılan sebzeler ile oldukça lezzetli olur. Sebze sevmeyen çocuklara yapılacak yemeklerin ilk sırasında yer alır. Çocuklar açısından sağlıklı olan bu yemeğin yapılması halinde içerisinde bulunan sebzelerin vitaminlerden dolayı oldukça besleyici özelliğinden faydalanılmış olur. Mevsiminde haftada en az bir kere yapılması gereken yemekler arasında bulunan kıymalı türlü ile çocukların vücudu için ihtiyacı olan protein ve sebzelerden aldığı vitaminler sayesinde daha sağlıklı büyümeleri sağlanmış olur. Yapacağımız kıymalı türlü yemeği için gerekli olan malzemeleri sırasıyla açıklayalım. Ayrıca yanında yapılacak pilav ve cacık ile mükemmel bir akşam yemeği olur.


Kıymalı Türlü Malzemeleri

  • 200 gram yağlı kıyma
  • 4 diş sarımsak
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 2 adet orta boy patlıcan
  • 2 adet orta boy domates
  • 1 adet kabak
  • 2 adet orta boy patates
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet havuç
  • 200 gram yeşil fasulye
  • Bir tutam tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası

Kıymalı türlü yemeği nasıl yapılır?


Öncelikli olarak sebzelerin tamamını bol suyla yıkayarak süzelim. Sonra patlıcanları ara ara soyduktan sonra tuzlu su içerisine doğrayarak acı suyunun dışarı çıkmasını sağlayalım. Daha sonra tencerenin içerisine sıvı yağ ilave edip ocağın altını yakalım. Sonra kuru soğanı küçük doğrayarak tenceresinin içerisine ilave edip, üzerine bir tutam tuz ilave edelim. Soğan pembeleşinceye kadar diğer taraftan fasulye, havuç, kırmızı biber, yeşil biber, patates, kabak ile domatesleri istenilen boyutta doğrayarak hazır edelim. Soğanlar kavrulurken diğer taraftan içerisine aldığımız kıymayı ilave edip iyice kavuralım. İçerisine sarımsakları küçük küçük doğrayıp ilave ettikten sonra kıymayı iki dakikada kadar daha kavurduktan sonra sırayla sebzeleri üzerine ekleyelim. Hiç karıştırılmadan sebzeleri sıra ile dizdikten sonra üzerine domates salçasını sulandırıp ilave edelim. Daha sonra karışımların üzerine gelecek kadar su ilave edip kekik ve tuzunu da ilave ettikten sonra tencerenin kapağını kapatıp, kaynayana kadar bekleyelim.

Kaynadığı zaman ocağın altını kısıp yarım saat kadar pişirelim. Kısık ateşte piştiği zaman daha lezzetli olur. Yarım saat sonra tencereyi açıp patlıcan ve patateslerin pişip pişmediğini kontrol ettikten sonra yemeğimiz pişmiş ise ocağın altını kapatalım. 10 dakika kadar dinlendirdikten sonra isteğe göre yanında pilav veya cacık ile servis edelim. Kıymalı türlü yemeğimiz servise hazırdır.

Afiyet olsun.

Kıymalı Türlü Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Kıymalı Sigara Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Sigara Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kıymalı Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Çorba Tarifi ve Malzemeleri