Kıymalı Pide Tarifi ve Malzemeleri
19 Haziran 2024

Kıymalı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Pide, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Hazırlanması biraz zahmetli olsa da, sonuçta elde edilen lezzet tüm çabaya değmektedir. Bu makalede, kıymalı pidenin malzemeleri ve adım adım yapılışını detaylı bir şekilde ele alacağız.

Kıymalı Pide Malzemeleri
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 paket kuru maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • Yeterince tuz
  • Aldığı kadar un
Pide İçi İçin Malzemeler
  • Yarım kg yağlı kıyma
  • 3 adet soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • 4 diş sarımsak
  • 3 adet domates
  • Bir tutam maydanoz
  • Baharat olarak karabiber, kimyon, pul biber, kekik (isteğe bağlı)
Pișirimden Önce ve Sonra Üzerine Sürmek İçin
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1/4 çay bardağı sıvı yağ
  • Piștikten sonra üzerine sürmek için tereyağı
Kıymalı Pide Nasıl Yapılır?

Ilık sütü geniş bir kaba koyup içerisine şeker ve maya ekleyin. Mayanın aktifleşmesi için 15 dakika bekleyin. Ardından tuz ve ılık su ekleyip, azar azar un ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin. Hamur ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurun ve dinlenmeye bırakın.

Kıyma derin bir kaba konulur. Soğan, sarımsak, biberler ve maydanoz mikserde kıyılıp kıymanın içine ilave edilir. Baharatları da ekleyerek karıştırın.

Mayalanan hamurdan çok büyük olmayacak yuvarlak bezeler yapın. Un serpilmiş zemin üzerinde pide şeklinde uzunlamasına merdane ile açın. Açılan hamurun kenarlarını içe doğru kıvırın (üzerine konulacak içi tutsun diye). Hamurun üzerine istenilen miktarda iç koyup yayın. Yumurta, yoğurt ve sıvı yağ karışımını pidenin katlanan hamur kısımlarına sürün. Harlanmıș taş fırında pişirin. Pişen pidelerin üzerine sıcakken tereyağı sürün, ekmek satırı ile kesip yanında ayran ile servis edebilirsiniz.

Ekstra Bilgiler

Kıymalı pidenin lezzetini artırmak için bazı püf noktalarına dikkat etmek gerekir. Örneğin, kıymalı harcı hazırlarken soğanları çok ince doğramak veya rendelemek, pidenin daha lezzetli olmasını sağlar. Ayrıca, taş fırın kullanımı pidenin lezzetini artıran önemli bir faktördür. Eğer taş fırın yoksa, evde yüksek ısıda önceden ısıtılmış bir fırın da kullanılabilir.

Afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kıymalı Gözleme Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Gözleme Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Semizotu Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Semizotu Tarifi ve Malzemeleri

Kıyma Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kıyma Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Yumurta Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Yumurta Tarifi ve Malzemeleri

Kıyma Soslu Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Kıyma Soslu Makarna Tarifi ve Malzemeleri