Fırında Kıymalı Biber Dolması Dolma, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Dolmaların her çeşidini hem çok severiz hem de sıkça yaparız. Türk mutfağında zeytinyağlı ve kıymalı dolma çeşitleri oldukça fazladır ve her biri büyük bir beğeniyle tüketilir. Biber dolması da bu çeşitlerden biridir ve kıymalı biber dolması, iyi yapıldığında oldukça lezzetli bir yemektir. Bugün sizlere fırında kıymalı biber dolması tarifi vereceğim. Şimdiden kolay gelsin. Fırında Kıymalı Biber Dolması İçin Gerekli Olan Malzemeler
Fırında Kıymalı Biber Dolması Nasıl Yapılır? Pirinçleri 1 saat kadar sıcak suda bekletin. Bu işlem, pirinçlerin daha güzel pişmesini sağlar. Pirinçler ıslandıktan sonra, kuru soğanları yemeklik doğrayın ve bir tavada zeytinyağı ile kavurun. Soğanlar kavrulunca kıymayı ekleyin ve tamamen pişene kadar kavurun. Ardından domates salçasını ekleyin ve biraz daha kavurun. Son olarak doğranmış maydanozu ve tüm baharatları ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Biberlerin baş kısmını çıkarın ve birkaç yerinden bıçakla delin. Hazırladığınız iç harcı biberlerin içine çok sıkışık olmayacak şekilde doldurun. Tüm biberleri aynı şekilde doldurup bir fırın kabına dizin. Domatesleri dilimleyip biberlerin üzerine kapak olacak şekilde yerleştirin. Bir su bardağı su ile 2-3 yemek kaşığı zeytinyağını biberlerin üzerine gezdirin. 180 derece ısıtılmış fırında yarım saat veya 40 dakika kadar pişirin. Biraz soğuduktan sonra afiyetle yiyebilirsiniz. Fırında kıymalı biber dolması, özellikle akşam yemeklerinde tercih edilebilecek lezzetli ve besleyici bir yemektir. Yanında yoğurt veya cacık ile servis ederek, yemeğinizi daha da zenginleştirebilirsiniz. |