Kıymalı Poğaça Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Kıymalı Poğaça Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Poğaça, Farklı bir lezzet arayan için denenmesi gereken bir tarif olduğunu söyleyebilirim. Özellikle kıymalı börek tadını anımsattığı içinde kıymalı börek sevenler tarafından sevilerek yenilen bir poğaça tarifidir. Beş çaylarında tercih edilebilecek ve misafirleriniz tarafından da oldukça beğenilen bir poğaça olacağından eminim. Şimdi kıymalı poğaçanin nasıl yapıldığını tarif etmeye geçelim.


Kıymalı Poğaça Malzemeleri

  • İki adet oda sıcaklığında bekletilmiş yumurta bir tane yumurta sarısı poğaçanın üzeri için ayrılacak)
  • Türk kahvesi fincanından çok az eksik zeytinyağı
  • Bir paket oda sıcaklığında yumuşamış margarin veya tereyağı
  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • Bir tatlı kaşığı toz şeker
  • Bir su bardağı kadar yoğurt
  • İki paket kabartma tozu veya bir buçuk tatlı kaşığı karbonat
  • Aldığı kadar un

İç Harcı için

  • Bir adet orta boy kuru soğan
  • 250 gram dana kıyma
  • Tereyağ
  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • Bir çay kaşığı karabiber
  • Bir çay kaşığı pul biber

Kıymalı Poğaça Nasıl Yapılır?


İlk olarak kıymalı poğaçanın iç harcını hazırlamak ile işe başlayın. Çünkü iç harcın soğuması gerekiyor. Bunun için bir adet kuru soğan yemeklik olarak doğrayın tava içerisine alın ve kavurmaya başlayın. Kavrulan soğanlara kıymayı da ilave ederek kıymayı da iyice kavurun. Kavrulma işlemi tamamlandıktan sonra tuz, karabiber, pul biberi de ilave edin ve kıymalı harcı karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatın iç harcı ayrı bir kaba boşaltın ve soğumaya bırakın. Sıra poğaça hamurunu hazırlamada bunun için ise uygun bir yoğurma kabının içeresine yumurta, zeytinyağı, bir paket margarin, bir tatlı kaşığı tuz ve toz şeker, bir su bardağı yoğurt alınır ve bütün malzemeler iyice karıştırılır. Son olarak da un ve kabartma tozu ilave edilip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurulur. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır ve avucun içinde açılır önceden hazırlamış ve soğutulmuş kıymalı harçtan bir miktar konup kapatılır istediğiniz gibi şekil verilip tepsiye dizilir. Üstüne yumurta sarısı sürülerek önceden ısıtılmış fırına atılır ve kızarana kadar pişirilir. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Kıymalı Poğaça Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Fırında Kıymalı Patates Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kıymalı Patates Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Erişte Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Erişte Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Patlıcan Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Patlıcan Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Çiğ Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Çiğ Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Sigara Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Sigara Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kıymalı Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kıymalı Ispanak Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Ispanak Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Karnıbahar Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Karnıbahar Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Kıyma Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kıyma Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Yemekler Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Yemekler Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Krep Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Krep Sarma Tarifi ve Malzemeleri