Tavada Kıymalı Börek Tavada kıymalı börek, kolaylıkla hazırlanabilen ve fırında yapılan böreklerden daha lezzetli olabilen bir tariftir. Üstelik pişme süresi diğer böreklere göre daha kısadır. Tavada Kıymalı Börek İçin Gerekli Malzemeler
Tavada Kıymalı Börek Nasıl Yapılır? Soğanları küp küp doğradıktan sonra bir tavaya yağ koyun ve soğanları kavurun. Yeşil biberleri de aynı şekilde ufak ufak doğrayın ve kavrulan soğanların yanına ekleyin. Sebzeler kavrulduktan sonra kıymayı ekleyin ve onu da kavurun. Sebze ve kıyma kavrulurken, maydanozu ince ince kıyın. Kavrulma işlemi bittikten sonra ocağı kapatın ve maydanozu, tuzu, karabiberi ve pul biberi ekleyip karıştırın. Teflon bir tavaya bir yemek kaşığı sıvı yağ dökün ve tavanın her yerine sürün. Yufkanın bir tanesini tavaya serin ve fazlalıklarını tavanın dışına bırakın. Bir kâseye yumurta, sıvı yağ ve sütü koyup çırpın. Bu karışımdan tavaya serdiğiniz yufkanın üzerine birkaç kaşık dökün. Diğer yufkayı da aynı şekilde yerleştirin. Ancak bu yufkanın dışta kalan kısımlarını kopararak içine koyun ve tekrar sos dökün. Sonra hazırladığınız harcın hepsini tavaya dökün. Üzerine kalan yufkayı koyun ve sos dökün. Daha sonra yanlarda kalan fazla yufkayı düzgün bir şekilde üstüne kapatın ve sos dökün. Kısık ateşte her iki tarafı da kızarana kadar pişirin. Bir tarafı piştikten sonra diğer tarafı pişirmek için başka bir tava kullanabilirsiniz. Yeni tavanın içini de tamamen yağlayın. Ekstra Bilgiler Böreğin daha çıtır olması için, yufkaların arasına serdiğiniz sosun miktarını artırabilirsiniz. Ayrıca böreği pişirirken kısık ateşte pişirmek, iç harcının tam olarak pişmesini sağlar ve böreğin dışının yanmasını engeller. Dilerseniz iç harcına rendelenmiş kaşar peyniri de ekleyerek böreğin daha lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz. Tavada Kıymalı Böreğiniz hazır. Afiyet olsun. |