Kıymalı Taze Fasulye Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Kıymalı Taze Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Taze Fasulye

Taze fasulye, B2, A, B1 ve C vitaminleri açısından oldukça zengin bir sebzedir. Taze fasulye, vücudun kuvvetlenmesini sağlar ve kandaki zararlı şeker oranının düşmesine yardımcı olur. Ayrıca, vücudun gelişmesini, çalışmasını ve onarımını destekler. Taze fasulyenin bir başka özelliği ise kalbi, pankreası, karaciğeri ve böbrekleri güçlendirmesidir. Fasulyenin hazmı kolaylık oranı ise yaklaşık %84 civarındadır. Düzenli tüketildiğinde taze fasulye, zihni ve bedeni yorgunlukları gidermektedir.

Kıymalı Taze Fasulye İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 çorba kaşığı silme toz şeker
  • 1 kilogram taze fasulye
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 küçük kase az yağlı dana kıyma
  • 2 çorba kaşığı kadar sıvı yağ
  • Karabiber, tuz
  • 1 orta boy domates
  • İsteğe bağlı sivri biber
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 2 su bardağı kaynar su

Kıymalı Taze Fasulye Nasıl Yapılır?

Kıymalı taze fasulye yemeğinin yapımı için öncelikle taze fasulyeleri iyice yıkayın. Daha sonra ayıklayın; bu işlem sırasında fasulye kılçıklı ise kılçıkları da temizleyin. Yıkanan ve ayıklanan taze fasulyeleri ortadan ikiye, çok büyük olmayacak şekilde kırın.

Düdüklü tencere içerisine sıvı yağı ilave edin ve ince ince doğranmış yemeklik kuru soğanı ekleyin. Kavrulmakta olan soğanların üzerine kıymayı da ekleyerek karıştırın ve soğanlar pembeleşinceye kadar iyice kavurun. Sivri biberi de yemeklik doğrayıp kavrulmakta olan soğan ile kıymanın içine katarak birlikte kavurun.

Daha sonrasında karabiber ve tuzu ekleyerek domates ve biber salçasını da koyarak birlikte iyice karıştırın. Yıkamış ve ayıklamış olduğunuz, su içerisinde bekleyen taze fasulyeleri de içine atarak hepsini iyice çevirerek harmanlayın. Fasulyelerin rengi dönene kadar kapağı kapalı bir şekilde kısık ateşte iyice kavurun.

Domateslerin kabuklarını soyarak küp küp doğrayın ve fasulyenin içine ilave ederek biraz daha pişirin. Sonra 2 su bardağı kaynar suyu fasulyelerin üzerine koyun. Kavurma işlemi bittikten sonra tencerenin kapağını kapatın ve düdüklü ötene kadar yüksek ateşte bırakın. Düdüklü öttükten sonra kısık ateşte yaklaşık 10 dakika kadar pişirin.

Düdüklüde pişmekte olan fasulyelerin piştiğini çıkan enfes kokusundan anlayabilirsiniz. Düdüklünün havasını aldıktan sonra pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Pişen kıymalı taze fasulyeyi servis tabağına alarak dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni