Kıymalı Taze Fasulye Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Kıymalı Taze Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Taze Fasulye, Taze fasulye, B2, A, B1 ile C vitaminleri yönünden oldukça zengin bir sebze türüdür. Taze fasulye vücudun kuvvetlenmesini sağlar kanda bulunan zararlı şeker oranının düşmesine de birebir olan taze fasulye aynı zamanda vücudun gelişmesini, çalışmasını ve onarımını sağlar. Taze fasulyenin bir başka özelliği ise kalbi, pankreası, karaciğeri ve böbrekleri güçlendirir, fasulyenin hazım olabilirlik oranı ise yüzde seksen dört civarındadır. Düzenli tüketildiği takdirde taze fasulye zihni ve bedeni yorgunlukları gidermektedir.


Kıymalı Taze Fasulye İçin Gerekli Malzemeleri

  • 1 çorba kaşığı silme toz şeker
  • 1 kilogram taze fasulye
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 küçük kâse az yağlı dana kıyma
  • 2 çorba kaşığı kadar sıvı yağ
  • Karabiber, tuz
  • 1 orta boy büyüklüğünde domates
  • İsteğe bağlı sivri biber
  • 1 orta boy büyüklüğünde kuru soğan
  • 2 su bardağı kaynar su

Kıymalı Taze Fasulye Nasıl Yapılır?


Kıymalı taze fasulye yemeğimizin yapımı için öncelikle taze fasulyeleri iyice yıkayın. Daha sonra ayıklayın bu işlem sırasında eğer fasulye kılçıklı ise kılçıkları da temizleyin. Yıkanan ve ayıklanan taze fasulyeleri ortadan ikiye çok büyük olmayacak şekilde kırın. Daha sonra düdüklü tencere içerisine sıvı yağını ilave edin ince, ince doğranmış yemeklik kuru soğanı da ekleyin. Kavrulmakta olan soğanların üzerine kıymayı da ekleyerek karıştırın ve soğanlar pembeleşinceye kadar iyice kavurun. Sivri biberi de yemeklik doğrayıp kavrulmakta olan soğan ile kıymanın içine katarak birlikte kavurun. Daha sonrasında karabiber, tuzu atarak domates ile biber salçasını da koyarak birlikte iyice karıştırın. Yıkamış ve ayıklamış olduğunuz su içerisinde bekleyen taze fasulyeleri de içine atarak hepsini iyice çevirerek harmanlayın. Daha sonra taze fasulyelerin rengi dönene kadar kapağı kapalı bir şekilde kısık ateş üzerinde fasulyeleri iyice kavurun. Domateslerin kabuklarını soyarak küp, küp doğrayın, fasulyenin içine ilave ederek biraz daha pişirin. Sonra 2 su bardağı kadar kaynar suyu fasulyelerin üstüne koyun.

Kavurma işlemi bittikten sonra tencerenin kapağını kapatın düdüklü ötene kadar yüksek ateşte bırakın. Düdüklü öttükten sonra ise kısık ateş üzerinde yaklaşık 10 dakika kadar pişirin. Düdüklüde pişmekte olan fasulyelerin piştiğini çıkan enfes kokusundan anlayacaksınız. Düdüklünün havasını aldıktan sonra pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Pişen enfes sebze yemeği olan kıymalı taze fasulyeyi servis tabağına alarak dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun.

Kıymalı Taze Fasulye Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kıymalı Arpa Şehriye Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Arpa Şehriye Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Çiğ Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Çiğ Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Taze Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Taze Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Kapuska Kıymalı Tarifi ve Malzemeleri

Kapuska Kıymalı Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Kıymalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Kıymalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kıymalı Lahana Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Lahana Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kıymalı Spagetti Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Spagetti Tarifi ve Malzemeleri