Kıymalı Tarhana Çorbası Kıymalı Tarhana Çorbası, tüm çorbalar içinde en lezzetli ve en sağlıklı olanlarından biridir. Halk arasında "hasta çorbası" olarak da bilinmektedir. Her yörenin yapma şekli farklılık gösterse de, hepsinin tadı ayrı bir güzeldir. Kıymalı Tarhana Çorbası İçin Gerekli Malzemeler
Kıymalı Tarhana Çorbası Nasıl Yapılır? Tencereye kıymayı koyun ve üzerine sıvı yağı ekleyin. Ancak kıyma eğer yağlı ise sıvı yağ koymanıza gerek yoktur. Kıymayı kavururken kurutmamaya özen gösterin. Kıyma kavrulduktan sonra salçayı ekleyin ve üç veya dört dakika kadar kavurun. Salça da kavrulduktan sonra sıcak suyu ilave edin. Suyu kaynamaya bırakın. Bir taraftan az su ile tarhanayı açın. Su kaynadıktan sonra hızlı hızlı karıştırarak tarhanayı ekleyin. Daha sonra çorba kaynayana kadar karıştırın. Kaynadıktan sonra ocağı kısık ateşe alın. Sarımsağı rendeleyin ve çorbaya ekleyin. Son olarak tuzunu ilave edin. Kısık ateşte on ile on iki dakika arasında kaynatın ve altını kapatın. Çorba biraz dinlendikten sonra yerseniz tadını daha iyi alabilirsiniz. Kıymalı Tarhana Çorbanız hazır. Afiyet olsun. Ekstra İpuçları ve Bilgiler
|