Kıymalı Tarhana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Kıymalı Tarhana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Tarhana Çorbası tüm çorbalar içinde en lezzetli ve en sağlıklı olanıdır. Hasta çorbası da denilmektedir. Her yörenin yapma şekli çok farklıdır. Ancak hepsinin tadı ayrı bir güzeldir.


Kıymalı Tarhana Çorbası İçin Gerekli Malzemeleri

  • 100 gram kıyma
  • 2 çay bardağı toz tarhana
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 veya 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 7 veya 8 su bardağı sıcak su
  • 3 diş sarımsak
  • Tuz

Kıymalı Tarhana Çorbası Nasıl Yapılır?


Tencereye kıymayı koyun ve üzerine sıvı yağını ekleyin. Ancak kıyma eğer yağlı ise sıvı yağ koymanıza gerek yok. Kıymayı kavururken kurutmamaya özen gösterin. Kıyma kavrulduktan sonra salçayı koyun ve üç veya dört dakika kadar salçayı kavurun. Salçada kavrulduktan sonra sıcak suyu ilave edin. Suyu kaynamaya bırakın. Bir taraftan az su ile tarhanayı açın. Su kaynadıktan sonra hızlı hızlı karıştırarak tarhanayı ekleyin. Daha sonra çorba kaynayana kadar karıştırın. Kaynadıktan sonra ocağı kısık ateşe alın. Sarımsağı rendeleyin ve çorbaya atın. Son olarak tuzunu ekleyin. Kısık ateşte on ile on iki dakika arasında kaynatın ve altını kapatın. Çorba biraz dinlendikten sonra yerseniz tadını daha iyi alabilirsiniz. Kıymalı Tarhana Çorbanız hazır.

Afiyet olsun.

Kıymalı Tarhana Çorbası Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kıymalı Ispanak Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Ispanak Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Mercimek Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Mercimek Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Makarna Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Makarna Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Beşamel Soslu Kıymalı Fırın Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Beşamel Soslu Kıymalı Fırın Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kıymalı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kıymalı Poğaça Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Poğaça Tarifi ve Malzemeleri