Kıymalı Krep Sarma Tarifi ve Malzemeleri
24 Temmuz 2024

Kıymalı Krep Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Krep Sarma

Krep, özellikle kahvaltıda ve ikindi çaylarının yanında vazgeçilmez lezzetlerden biridir. Oldukça kolay ve pratik bir şekilde hazırlanabilir ve içerisine istenilen farklı malzemeler konularak çeşitli lezzetlerde sunulabilir. Krep, çocuklar tarafından da severek tüketilen hamur işlerinden biridir çünkü içerisine reçel, çikolata gibi tatlandırıcı malzemeler konulduğunda çocukların daha çok ilgisini çeker.

Kıymalı krep sarma, çoğunlukla yapılan börek çeşitlerini andırır. Ayrıca, kıyma ile hazırlanan krep, hem damak tadına hitap eder hem de görsel açıdan gözü doyurur. Krep ve kıyma bir araya geldiğinde oldukça doyurucu ve besleyici bir menü oluşturur. Kıyma, yüksek oranlarda protein içerdiği için günlük yaşamda tüketilmesi gereken besin maddelerinin başında gelir. Kıyma harcı hazırlanırken içerisine ilave edilen malzemeler ile daha da lezzetli hale gelir. Eğer bu muhteşem lezzeti hiç tatmadıysanız mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz. Hatta denedikten sonra sevdiklerinize, ailenize ve akrabalarınıza da hazırlayarak bu eşsiz lezzeti ikram etmelisiniz.

Kıymalı Krep Sarma İçin Gerekli Olan Malzemeler

  • 500 gram orta yağlı dana kıyma
  • 4-5 adet orta büyüklükte kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 50 gram margarin
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Bir tutam maydanoz
  • Yeterli miktarda tuz

Krep Hamuru İçin Gerekli Olan Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tavayı yağlamak için 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Kıymalı Krep Sarma Nasıl Yapılır?

Öncelikle krepin iç malzemesini hazırlamakla işe başlayalım. İlk olarak kuru soğanların kabuklarını soyalım ve küçük olacak şekilde doğrayalım veya robottan geçirerek hafifçe ezelim. Ocağın altını yakalım ve tavanın içerisine soğanları ilave edelim. Suyunu çekene kadar hafif pişirelim. Suyunu çekince sıvı yağ ile margarini ilave edelim. Daha sonra kıymayı ekleyip pişirme işlemine devam edelim. Kıymanın pişmesine yakın domates salçası, biber salçası, tuz, kırmızı pul biber ve karabiberi ekleyip karıştıralım. Kıymalı harç piştikten sonra ocağın altını kapatalım. Ardından maydanozları yıkayıp ince doğradıktan sonra kıymalı harca ekleyip karıştıralım.

Şimdi krep hamurunu hazırlamak için derin bir kase alalım. İçerisine süt, sıvı yağ, tuz ve yumurtayı ekleyip iyice çırpalım. Ardından unu ilave edip iyice çırparak akışkan bir hamur elde edelim. Krep hamurunun kek hamurundan daha sıvı olması gerektiğini unutmayalım. Ocağın altını yakalım ve tavayı yağlayalım. Bir kepçe krep hamurunu tavanın her yerine eşit miktarda dökelim. Önce bir tarafını, sonra diğer tarafını güzelce pişirelim. Tüm krepler pişip hazır olduktan sonra ortasına bir miktar kıymalı harç koyarak rulo şeklinde saralım. İsterseniz bütün olarak, isterseniz de iki parmak kalınlığında keserek üzerine sarımsaklı yoğurt ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Kıymalı Gözleme Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Gözleme Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kıymalı Pide Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Pide Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kıymalı Sodalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Sodalı Börek Tarifi ve Malzemeleri