Kıymalı Erişte Kıymalı erişte, besin değeri ve kalori değeri oldukça yüksek bir yemektir. Diyet yapanlar ve kilo problemi olan kişilerin kıymalı erişte tüketmesini dikkatli bir şekilde değerlendirmeleri gerekmektedir. Erişte, yumurta, tuz, su ve un ile elde edilen kuru hamur ile yapılmaktadır. Yapılan hamur 1 cm inceliğinde açılarak 1 cm kalınlığında şeritler halinde kesilir ve temiz bir sofra bezinde yaklaşık 1 hafta kurutulmaya bırakılır. Kurutulmuş erişte, yoğurtlu, salçalı ve kıymalı olarak çeşitli şekillerde pişirilebilir. Kıymalı Erişte Malzemeleri
Kıymalı Erişte Nasıl Yapılır? Derin bir tencerenin içine 1 litre su koyup kaynamaya bırakın. Su kaynadıktan sonra 2 kase ev yapımı erişteyi ve bulyonu ekleyip 10-15 dakika pişirin. Haşlanmış olan erişteleri bir süzgeç yardımı ile süzün ve soğumaya bırakın. Daha sonra sıvı yağ ve tereyağını ekleyip tavada kızdırın; hemen ardından ince doğranmış biberleri ve kıymayı ekleyip kısık ateşte yavaş yavaş kavurmaya başlayın. Domatesleri ekleyip kavurma işlemine devam edin. Kıyma karışımına aroma katmak için karabiber ekleyip ocağın altını kapatabilirsiniz. Karıştırma kabına yoğurdu koyup sarımsak ekleyerek karıştırın; ardından süzmüş olduğunuz erişteyi ekleyip iyice karıştırın ve servis tabağına alın. Servis tabağına aldıktan sonra tereyağlı kıyma karışımını yoğurt karışımının üzerine gezdirin. Afiyet olsun. Ekstra Bilgiler Kıymalı erişte, protein ve karbonhidrat açısından zengin bir besindir. Özellikle ev yapımı erişte kullanılması, yemeğin lezzetini ve besin değerini artırır. Erişte yapımında kullanılan malzemelerin doğal ve taze olmasına özen gösterilmelidir. Ayrıca, kıymanın yağ oranının düşük olması, yemeğin daha sağlıklı olmasını sağlar. Yoğurtlu karışım, yemeğe ferahlatıcı bir tat katarken, sarımsaklı yoğurt kullanımı da sindirimi kolaylaştırır. |