Kıymalı Menemen Kıymalı menemen, yapımı oldukça kolay olan ve ailemiz tarafından sevilerek tüketilen bir yemektir. Kıymalı menemen, hem sabah kahvaltılarında hem de akşam yemeklerinde tercih edilebilecek bir lezzettir. İçerisinde bulunan kıyma, protein açısından zengin olup doyurucu özelliği ile uzun süre tok tutar. Kıymalı Menemen İçin Gerekli Malzemeler
Kıymalı Menemen Nasıl Yapılır? Öncelikli olarak sıvı yağı ve küçük doğranmış soğanları tavanın içine koyup üzerine bir miktar tuz ilave edelim. Ardından biberleri küçük küçük doğrayıp tavaya ekleyelim. Soğan ve biber kavrulduktan sonra üzerine kıymayı ilave edip iyice karıştıralım ve tavanın ağzını kapatalım. Kıymalı karışım pişmeye devam ederken, domatesleri doğrayarak hazırlayalım. Kıyma pişmeye yakınken içerisine domatesleri ilave edip iyice karıştırdıktan sonra tavanın ağzını kapatıp pişmeye bırakalım. Domatesler suyunu salınca, vaktimiz varsa kısık ateşte pişmesini sağlayalım. Kısık ateşte pişen menemen daha lezzetli olur. Kıymanın içerisine karabiber, kimyon, kekik, pul biber ve margarini de ilave edip karıştıralım. Domatesler suyunu çektiği zaman üzerine yumurtayı kırıp, isteğe göre tüm olarak tavanın içine kıralım. Alternatif olarak, yumurtaları bir kâsenin içine kırıp az bir miktar çırptıktan sonra tavanın içine dökmek daha güzel bir sonuç verir. Tavanın ağzını kapatıp 2 dakika kadar yumurtanın pişmesini bekleyelim. Kıymalı menemeni bir servis tabağına alıp servise hazırlayalım. Ancak pişirdiğimiz tava küçük ise tava ile servis yaparak daha lezzetli olmasını sağlayabiliriz. Hazırladığınız kıymalı menemen servise hazırdır. Afiyet olsun. |