Kıymalı Rulo Börek Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Kıymalı Rulo Börek Tarifi ve Malzemeleri

Yediden yetmişe herkesin keyifle tüketebileceği bir hamur işidir. Hazırlanışı oldukça pratiktir ve lezzetiyle damaklarda iz bırakır. Kıymalı rulo böreği en güzel şekilde hazırlamak için aşağıdaki tarife uymanız yeterli olacaktır.

Malzemeler

  • 4 adet hazır yufka
  • 400 gram dana ya da kuzu kıyma
  • 4 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı biber salçası

Sosu İçin Malzemeler

  • 2 çay bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Kıymalı Rulo Börek Nasıl Yapılır?

Süt, yumurta, yoğurt ve sıvı yağı bir kapta karıştırarak böreğin sosunu hazırlayın. Kıymayı bir tavada suyu çekene kadar kavurun. Kavrulan kıymanın içine sıvı yağ ekleyin ve iyice kızarana kadar pişirin. Ardından soğanları ekleyip kavurmaya devam edin. Soğanlar yumuşayınca baharatları ve biber salçasını ekleyip karıştırın. Harcı soğumaya bırakın.

Fırın tepsisini yağlayın. Bir yufkayı alıp içine kıymalı harcın yarısını yayın ve rulo şeklinde sarın. Tepsinin ortasından başlayarak ruloları dizin, içten dışa doğru. Tüm yufkaları aynı şekilde hazırlayıp tepsiye dizdikten sonra, üzerine hazırladığınız sosu dökün. 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Ekstra İpuçları

  • Fırından çıkan böreği biraz dinlendirirseniz dilimlemesi daha kolay olacaktır.
  • Daha zengin bir lezzet için harca ince kıyılmış maydanoz ekleyebilirsiniz.
  • Yanında çırpılmış yoğurt ve salata ile servis ederek daha doyurucu bir öğün haline getirebilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Dalan

21 Temmuz 2024 Pazar

Hazırlanışı pratik olan bu tarifle ilgili şunu merak ettim: Kıymalı harcı hazırlarken soğanları hangi boyutta doğramalıyız? Ayrıca, harca ekleyeceğimiz biber salçasının miktarı lezzeti nasıl etkiler?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Dalan,

Kıymalı harç hazırlarken soğanları orta boyutta doğramanız yeterli olacaktır. Ne çok büyük ne de çok küçük parçalar olmalı; yemek esnasında soğanların tadını almak ama fazla baskın olmaması önemlidir. Biber salçası ise harcın lezzetini önemli ölçüde etkiler. Genellikle bir yemek kaşığı biber salçası yeterli olur, ancak daha yoğun bir tat isterseniz miktarı biraz daha arttırabilirsiniz. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Fırında Kıymalı Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kıymalı Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kıyma Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kıyma Tarifi ve Malzemeleri

Kıyma Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kıyma Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Kol Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Kol Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kıymalı Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kapuska Kıymalı Tarifi ve Malzemeleri

Kapuska Kıymalı Tarifi ve Malzemeleri