Kıymalı Tepsi Böreği Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Kıymalı Tepsi Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Tepsi Böreği

Kıymalı tepsi böreği, Türk mutfağının sevilen börek tariflerinden biridir ve günün her öğününde keyifle tüketilebilecek bir lezzettir. Tarifi oldukça kolay olup, damaklarda unutulmaz tatlar bırakır. Bu börek, baklava yufkasından, normal yufkadan ya da el açması yufkadan yapılabilir. Kolaylık arayanlar hazır yufka tercih edebilirken, vakti olanlar için el açması yufka daha lezzetli bir seçenek olacaktır. Şimdi kıymalı tepsi böreğinin tarifine bakalım.

Kıymalı Tepsi Böreği Yapımı İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 paket yufka
  • 500 gram kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 domates
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Üzeri için çörek otu

Kıymalı Tepsi Böreği Nasıl Yapılır?

Kıymalı tepsi böreğinin yapımına iç harcı hazırlayarak başlanır. İlk olarak bir tavaya yarım su bardağı sıvı yağ alınır ve üzerine ince doğranmış iki adet kuru soğan eklenir. Tava ocağa alınarak soğanlar kavrulur. Soğanlar pembeleştikten sonra kıyma eklenir ve iyice kavrulmaya devam edilir. Ardından kabuğu soyulmuş ve ince doğranmış domates eklenir. Bir tatlı kaşığı tuz ve bir çay kaşığı karabiber de eklenerek karıştırılır. Hazırlanan iç harç bir kenara alınır.

Sonrasında börek sosu hazırlanır. Bunun için derin bir kasede yumurta, süt ve sıvı yağ iyice çırpılır. Fırın tepsisi yağlanır ve ilk yufka tepsiye serilir. Ardından fırça ile hazırlanan sos yufkanın üzerine sürülür. İkinci kat yufka serildikten sonra iç harç eklenir. Bu işlem üçüncü yufka ve sos, dördüncü yufka ve harç olarak tekrarlanır. Son olarak en üst kata bir yufka daha serilir ve börek hazır hale gelir. Börek dilimlenir, üzerine sos sürülür ve çörek otu serpilir.

Börek, 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Ardından sıcak olarak servis edilir.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Böreğin daha lezzetli olmasını sağlamak için iç harcına biraz maydanoz ve çeşitli baharatlar ekleyebilirsiniz. Ayrıca, börek sosuna yoğurt da ilave ederek daha farklı bir lezzet elde edebilirsiniz. Böreği pişirdikten sonra biraz dinlendirirseniz, dilimlemek daha kolay olacaktır.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Kıymalı Erişte Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Erişte Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kıyma Çeşitleri Nelerdir?

Kıyma Çeşitleri Nelerdir?

Güncel

Kıymalı Patlıcan Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Patlıcan Tarifi ve Malzemeleri