Fırında Kıymalı Sigara Böreği Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Fırında Kıymalı Sigara Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kıymalı Sigara Böreği, Sabah kahvaltılarında sofraları süsleyen fırında kıymalı sigara böreği oldukça lezzetli bir besindir. İçerisinde bulunan kıyma ve yağın bütünleşmesi ile oldukça leziz bir lezzet ortaya çıkmaktadır. Özellikle çocukların severek tükettiği bu lezzet oldukça doyurucu bir lezzettir. Fırınlanarak tüketilen bu lezzet damakta ayrı bir tat oluşturduğu için sevilerek tüketilen bir lezzettir.


Fırında Kıymalı Sigara Böreği Malzemeleri



Hamuru için

  • 1 kilogram un,
  • Yarım çay bardağı yoğurt,
  • 1 çay kaşığı tuz,
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ,
  • 2 su bardağı su,
  • Tereyağı,

İç Malzemeleri için

  • 500 gram kadar orta yağlı kıyma,
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • 1 çay kaşığı karabiber,
  • 1 orta boy soğan,
  • 1 kaşık kadar tereyağı,
  • Sıvı yağı,

Fırında Kıymalı Sigara Böreği Nasıl Yapılır?

Bir teşt içerisine un, yoğurt, sıvı yağı ve su katılarak hamur karıştırılır. Hamurun cıvık hale gelmemesi amacıyla koyulacak su miktarı orantılı olmalıdır. Hamur karıştırılarak kıvama gelince, üzerine temiz bir bez ile kapatılarak dinlenmeye alınır. Hamurumuz dinlenirken bu defa ortay boy bir tavanın içerisine yarım kaşık kadar tereyağı ve sıvı yağı koyulur. Kısık ateşte kızarırken orta boy soğan ince ince doğranarak yağa koyulur. Hafiften soğan kavrulunca bu defa orta yağlı kıyma eklenerek karıştırılır. Akabinde kıyma biraz kavrulunca tereyağı, karabiber ve tuz eklenerek baharatlar ile kıyma bütünleşerek ocaktan alınır.

Dinlenen hamur merdane ve oklava yardımıyla güzelce açılarak büyük üçgenler şeklinde doğranır. Hamurumuz üçgen şeklinde doğrayınca içerisine kıymalı karışım eklenir ve sarılarak tezgâha dizilir. Bu işlem kıyma ve hamur bitinceye kadar devam edilir. Sigara şeklinde sarılan kıymalı böreğimiz bu defa kızartılmak amacıyla daha önceden 180 derecelik fırınımıza atılmak üzere dibi sıvı yağı ile ıslatılmış tepsiye dizilir ve fırına atılır. Fırında yaklaşık olarak 20 dakika kadar piştikten sonra sigara böreğinin altı sıvı yağı ile pişer üstü ise sıcaklık ile çıtır çıtır olunca fırından çıkartılır. Bir servis tabağına alınan kıymalı sigara böreği servis edilmek üzere servis tabağına alınır.

Afiyet olsun.

Fırında Kıymalı Sigara Böreği Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kıymalı Türlü Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Türlü Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Yemekler Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Yemekler Tarifi ve Malzemeleri

Kıyma Soslu Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Kıyma Soslu Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Kıymalı Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Kıymalı Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Patates Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Patates Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kıyma Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kıyma Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Ispanak Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Ispanak Tarifi ve Malzemeleri

Kıyma Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kıyma Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Menemen Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Menemen Tarifi ve Malzemeleri

Kıyma Çeşitleri Nelerdir?

Kıyma Çeşitleri Nelerdir?