Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Kıymalı Börek

Kıymalı Börek

Kıymalı Börek, Börek yoğurulup dinlendirilen hamurun ya da yufka içerisine ıspanak, peynir ve kıyma harcı konularak çeşitli şekillerde pişirilen hamur işine börek denir. Kol böreği ya da kıymalı börek olarak adlandırılan yoğurulmuş hamur yerine hazır yufka tercih edilerek yapılan tepsi böreği gerçekten herkesin parmaklarını yiyecek seviyede lezzetli bir börek çeşididir. Yapılan bu enfes böreğin ismi değişebilmektedir tepside dolama börek olarak da bilinmektedir. Yapılan böreğin isminin pek de bir önemi yok börek yapımında kullanacağınız kıyma biraz yağlı olursa böreğiniz daha yumuşak daha lezzetli olacaktır. Kıymalı börek tarifi aslında herkesin bildiği oldukça basit, basit olduğa kadar zahmetsiz bir o kadarda enfes bir lezzettir. Böreğin hamurunu el açması hamur olarak hazırlayabilsek daha da güzel olacaktır ama bu tarifte yufkayı tercih ederek kıymalı böreği hazırlayalım.

Kıymalı Börek İçin Gerekli Malzemeleri

  • 4 adet çiğ ya da pişmiş yufka

Sosu için

  • 1 çay bardağı su
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 4 tam dolu yemek kaşığı sert yoğurt (Süzme ya da camız yoğurdu)

Üzeri için

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
İç Harcı için
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 300-350 gram yağlı dana kıyma
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet orta boy büyüklüğünde kuru soğan
  • 1 silme çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 demet maydanoz
Kıymalı Börek Nasıl Yapılır?

Enfes lezzetli börek yapımı için ilk önce yapılacak olan işlem iç malzemeyi hazırlamak olacaktır. İç harcı hazırlamak için yanmaz teflon tava içerisinde yağlı dana kıymayı rengi dönüp suyunu çekene kadar iyice kavurun daha sonra suyunu çeken kıyma içerisine ince, ince kıyılmış olan maydanozu ve kuru soğanı ekleyerek sıvı yağını da dökerek iyice kavurun. Kavrulmakta olan kıyma içerisine teker, teker bütün baharatları ekleyelim önce tuzu sonra karabiberi sonrasında ise pul biberi ekleyip iyice kavuralım. Daha sonrasında yufkalardan bir tanesini alarak ikiye bölelim böreğin yumuşak olması için bütün sos malzemelerini bir kâse içerisine alarak iyice çırpın ikiye ayırmış olduğunuz yufkanın yarısını ay şeklinde masa ya da tezgâh üzerine sererek hazırlamış olduğunuz sostan bir ya da iki kaşık alarak yufkanın içine dökerek kullandığınız kaşık ya da fırçanın arka yüzü ile yufkaya her tarafına eşit gelecek şekilde iyice sosu sürün. Kıymayı yufkanın geniş tarafına bol miktarda koyarak yufkayı rulo şeklinde sararak ruloyu bir ucundan tutarak iç tarafa doğru kıvırın.

Böreği pişireceğiniz tepsiyi yağlayarak tepsinin orta kısmına dikkatli bir şekilde yerleştirin diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayarak sos ile harçtan koyarak rulo yapın bu sefer de tepsinin ortasına yerleştirmiş olduğunuz yufkanın kenarından çevirerek döndürün. Her bir yufkayı bu şekilde sararak bitirin sarma işlemi bittikten sonra böreğin üzerine 2 kaşık yoğurtla 1 adet yumurtayı iyice çırparak iyice sürün. Böreğin üstüne isteğe bağlı çörek otu ya da susam serpiştirerek önceden ısıtılmış 200 derece fırında üstü kızarıncaya kadar pişirin pişen böreği tadını ve lezzetini daha iyi almanız için böreği ılık servis yapmanız daha iyi olacaktır.

Afiyet Olsun.
Son Güncelleme : 20.01.2024 10:55:06
Kıymalı Börek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Kıymalı Börek Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Kıymalı Börek"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Bulgurlu Kıymalı Köfte
Bulgurlu Kıymalı Köfte
Bulgurlu Kıymalı Köfte, Her mevsim yapılabilecek ancak özellikle de yaz aylarında çok güzel olan bulgurlu kıymalı köfte, oldukça lezzetli olan Türk mutfağının yöresel lezzetleri arasındadır. Bu yemek çeşidi zahmetli gibi görünse de tüm malzemeler haz...
Kıyma
Kıyma
Kıyma, geçmişten geleceğe önceki nesillerden çok farklı şekillerde günümüze kadar gelmiş ve devam etmektedir. Bundan yıllar önce yaşayan insanların çoğu eti çiğ yediklerinden dolayı daha kolay ağızda parçalanması için kıyma işlemini ortaya çıkarmışla...
Kıyma Çeşitleri
Kıyma Çeşitleri
Kıyma çeşitleri, koyun ve dana gibi hayvanların kesimden sonra etlerinin makineden geçirilmesi ile kıyma elde edilir. Protein kaynağı olan hayvanların kesiminden sonra elde edilen ettin tüketilerek vücudun gerekli ihtiyacını sağladığı bilinmektedir. ...
Kıyma Kavurma
Kıyma Kavurma
Kıyma Kavurma, Birçok kişi tarafından severek tüketilen kıyma kavurması, yapılışı oldukça basit yemekler arasında yer alır ve içerisine lezzeti arttırmak için kullanılacak ek malzemelerle daha da lezzetlenen harika bir tat olabilir. Yapılışı esnasınd...
Kıymalı Yemekler
Kıymalı Yemekler
Kıymalı yemekler; yöresel olarak birçok çeşide sahiptir. Ana yemeklerin başında köfte çeşitleri gelse de sebze yemeklerin genelinde kıyma kullanılır. Kuşbaşı et yerine tercih edilen kıyma ile sebze yemekleri yapıldığı gibi köfteli sebze yemekleri de ...
Kıymalı Sodalı Börek
Kıymalı Sodalı Börek
Kıymalı sodalı börek: Hamur işleri denildiğinde ilk akla gelen şey börektir. Börek denildiğinde ise kıymalı veya peynirli börek akla gelir. Biz bayanlar börek çeşitlerine her gün başka bir boyut kazandırmakta üstümüze yoktur. Bir çoğumuz hamur açıp b...
Kıymalı Pide
Kıymalı Pide
Kıymalı Pide, yöresel yemeklerimizdendir. Hazırlanması kolay olmayan bir yemektir. Kısaca malzemeleri; yarım yağlı kıyma, soğan, domates, kırmızı ve yeşil biber, maydanoz, sarımsak, baharat eklenip harmanlanarak iç hazırlanır. Önceden yoğurulup mayal...
Fırında Kıymalı Patlıcan
Fırında Kıymalı Patlıcan
Fırında Kıymalı Patlıcan, Kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden olan fırında kıymalı patlıcan oldukça lezzetli bir yemek çeşididir. Gaziantep yöresinde misafirler ağırlanırken sürekli yapılan bir ana yemek olan fırında kıymalı patlıcan yapımı oldu...
Kıymalı Kebap
Kıymalı Kebap
Kıymalı kebap, özel günleriniz için özel bir yemek yapmak istiyorsanız kıymalı kebabı deneyebilirsiniz. Muhteşem bir görsele sahip olan kıymalı kebap hem sunum olarak hem de lezzet olarak damaklarda unutulmayacak bir tat bırakacak. Misafirlerinizi kı...
Beşamel Soslu Kıymalı Fırın Makarna
Beşamel Soslu Kıymalı Fırın Makarna
Beşamel soslu kıymalı fırın makarna, Makarna hem çocukların hem de yetişkinlerin çok severek tükettiği bir yiyecek. Salçalısı, yoğurtlusu ya da böyle fırında rahatlıkla yapılan bir yemek ve çok da sevilen bir yemektir. Klasik makarna dışında artık fı...
Kıymalı Menemen
Kıymalı Menemen
Kıymalı Menemen, yapımı oldukça kolay olurken; ailemiz tarafından sevilerek tüketilir. Kıymalı menemen hem sabah kahvaltılarda hem de akşam yemeklerinde yapacağımız yemeklerin arasında yer alır. İçerisinde bulunan kıyma bakımından protein almamızı sa...
Fırında Kıymalı Biber Dolması
Fırında Kıymalı Biber Dolması
Fırında kıymalı biber dolması, Dolma Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden bir tanesidir. Dolmanın her çeşidini hem çok severiz hem de çok yaparız. Türk mutfağında dolma çeşitleri de fazlası ile mevcuttur. Zeytinyağlı olsun kıymalı olsun fazlaca...

 

Bulgurlu Kıymalı Köfte
Kıymalı Börek
Kıyma
Kıyma Çeşitleri
Kıyma Kavurma
Kıymalı Yemekler
Kıymalı Sodalı Börek
Kıymalı Pide
Fırında Kıymalı Patlıcan
Kıymalı Kebap
Beşamel Soslu Kıymalı Fırın Makarna
Kıymalı Menemen
Fırında Kıymalı Biber Dolması
Kıymalı Pide Hamuru
Kıymalı Yufka Böreği
Kıymalı Cevizli Börek
Fırında Kıymalı Makarna
Kıymalı Taze Fasulye
Kıymalı Tepsi Böreği
Kıymalı Mantar
Kıymalı Lahana Sarması
Kıymalı Çiğ Börek
Kıymalı Makarna Sosu
Patatesli Kıymalı Börek
Kıymalı Yoğurtlu Makarna
Fırında Kıymalı Sigara Böreği
Fırında Kıymalı Börek
Kıymalı Erişte
Kıymalı Gül Böreği
Kıymalı Kabak Yemeği
Popüler İçerik
Kıymalı Pide Hamuru
Kıymalı Pide Hamuru
Kıymalı Pide Hamuru, oldukça iyi mayalanması gerekir. Eğer iyi mayalanmaz ise kıymalı pide oldukça sert olur. Ayrıca hamurun kenarları da kabarık bıra...
Kıymalı Yufka Böreği
Kıymalı Yufka Böreği
Kıymalı yufka böreği, yapılan böreklerin içerisinde en çok sevilen çeşitlerinden birisidir. Bu tarifi hem hazır yufka ile hemde evde yapacağımız hamur...
Kıymalı Cevizli Börek
Kıymalı Cevizli Börek
Kıymalı Cevizli Börek, Sabah kahvaltılarında ve akşam yemeklerinin yanında aperatif olarak tüketilen bu lezzet oldukça meşakkatli bir börek çeşididir....
Fırında Kıymalı Makarna
Fırında Kıymalı Makarna
Fırında kıymalı makarna, Yurdumuzun pek çok yöresinde yapılabilen bir yemektir. Özellikle bir yöreye aittir diyemeyiz. Fakat Batıda daha çok yapılmakt...
Kıymalı Taze Fasulye
Kıymalı Taze Fasulye
Kıymalı Taze Fasulye, Taze fasulye, B2, A, B1 ile C vitaminleri yönünden oldukça zengin bir sebze türüdür. Taze fasulye vücudun kuvvetlenmesini sağlar...
Kıymalı Tepsi Böreği
Kıymalı Tepsi Böreği
Kıymalı tepsi böreği, sevilen börek tariflerinden biridir. Günün her öğününde tüketilebilecek bir lezzettir. Kolay ve lezzetli bir tariftir. Çok sevil...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Bulgurlu Kıymalı Köfte
Kıymalı Börek
Kıyma
Kıyma Çeşitleri
Kıyma Kavurma
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024