Kıymalı Semizotu Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Kıymalı Semizotu Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Semizotu, Semizotunun ana vatanı Hindistandır. Dünyanın birçok yerinde yetiştirildiği gibi, bizim ülkemizinde tüm illerinde yetiştirilmektedir. Semizotu C vitamini ve demir açısından oldukça zengin olup, aynı zamanda omega 3 açısından da balıklardaki omega 3 miktarı ile yarışabilecek konumdadır, balık yemekten hoşlanmayanlar için vazgeçilemez bir bitkidir, lif açısından da çok zengin olduğu için kabızlık sorunu yaşayanlar açısından çok faydalıdır, diğer bir yanda özellikle yaşlıların ve diyet yapanlarında vazgeçilmezidir. Semizotu çiğ olarak yoğurtun içinde veya salata olarak tüketebileceği gibi, kıymalı bir yemek olarak da tüketebiliriz. Şimdi çok sağlıklı bol vitamin deposu olan kıymalı semizotu tarifi.


Kıymalı Semizotu Malzemeleri

  • 1 Kilo semizotu
  • 250 Gram kıyma
  • 2 Adet kuru soğan
  • 2 Adet domates
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • 2 Yemek kaşığı pirinç
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 Çay kaşığı tuz
  • 1 Su bardağı ılık su

Kıymalı Semizotu Nasıl Yapılır?


İlk adımda semiz otunu bol suda iyice yıkayalım, biraz suyunu süzdürüp, elimizle minik minik parçalayalım, tabi ki bu benim tercihim, yeşilliklere ne kadar az bıçak değerse o kadar vitamini içinde kalır, siz bıçakla da doğrayabilirsiniz. Derince bir tencerenin içine zeytinyağını koyalım, içine minik minik doğradığımız soğanları ekleyelim, soğanlar biraz pembeleşinceye kadar kavuralım, soğanlar biraz pembeleştikten sonra kıymayı da ilave edip, bir on dakika daha kavuralım, içine rendelenmiş domatesleri, domates salçasını, tuz ve ılık su koyup, tencerenin kapağını kapatalım, semizotu birazcık solana kadar daha pişirip, en son olarak pirinci ekleyelim, pirinçler piştikten sonra sadece bir iki kaşık darbesiyle karıştırıp pişirmeyi bitirelim, semiz otunu dağıtmamak için fazla karıştırmamamız gerekmektedir.

Afiyet Olsun.

Kıymalı Semizotu Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kıymalı Yoğurtlu Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Yoğurtlu Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Kıyma Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Kıyma Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Ispanak Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Ispanak Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Patates Oturtma Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Patates Oturtma Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Kıymalı Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Kıymalı Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kıymalı Sodalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Sodalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kıymalı Pide Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Pide Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kıymalı Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri