Kıymalı Bezelye Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Kıymalı Bezelye Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı bezelye: Bezelye yemeği özellikle yaz aylarında fazlasıyla tükettiğimiz bir besindir. Mevsiminde toplanmış taze bezelye ile yapılmış yemekler oldukça vitaminli ve lezzetlidir. Bir çoğumuz yazdan derin donduruculara taze bezelye koyup kış için hazırlık yaparız. Veya yazdan kışın tüketmek için bezelye konserveleri hazırlarız. Hepimiz kendi damak zevkimize göre bezelye yemeği hazırlayabiliriz. Örneğin tavuklu bezelye, etli bezelye veya kıymalı bezelye gibi. Bunların içerisinde benim en çok sevdiğim kıymalı bezelye yemeğidir. Üstelik oldukça da kolay bir yemektir. Çocuklarımız için de tam bir besin kaynağıdır. Bezelye yemeği bağışıklık sistemimizi kuvvetlendirdiği gibi hazmı da kolaylaştırır. Pirinç pilavı veya bulgur pilavı eşliğinde servis yapabileceğiniz bezelye yemeği misafirleriniz için de iyi bir alternatiftir. Sizlerle paylaştığım tarife uyarak hazırladığınız kıymalı bezelye yemeğini hem siz hem de sevdikleriniz beğenerek tüketecektir.


Kıymalı bezelye için gerekli malzemeler

  • 2 çorba kasesi taze bezelye içi, 1 kilo kabuklu bezelye ye eşdeğer,
  • 250 gram kıyma,
  • 1 adet kuru soğan,
  • 2 adet patates,
  • 1 adet iri boy havuç,
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ,
  • 1 yemek kaşığı biber salçası,
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası,
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • 1 çay kaşığı pul biber,

Kıymalı Bezelye Nasıl Yapılır?


Öncelikle bezelye kabuklu ise ayıklayıp yıkayınız. Ardından sıvı yağını kıymalı bezelye pişireceğiniz tencereye koyup ocağa alınız soğanları yakmadan pembeleşinceye kadar kavurup içerisine kıymayı ekleyin kıyma sulanıp suyunu çekinceye kadar kavurun ve içerisine biber salçasını domates salçasını ve pul biberi ilave edin. Ardından kabuğunu soyup küçük küpler halinde doğradığınız patatesleri ileve edin ve havucun ince zarını soyup aynı şekilde küp-küp doğrayıp ekleyin. Son olarak ayıplayıp yıkadığınız bezelye ve tuzunu ekleyip karıştırın bu şekilde birkaç dakika kavurduğunuz yemeğe sıcak su ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin pişirdiğiniz yemeği ocaktan indirip bulgur pilavı ve cacık eşliğinde sıcak servis yapabilirsiniz. Lezzetinden emin olduğum kıymalı bezelye yemeğini beğeneceğinizden de eminim şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun.

Kıymalı Bezelye Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tavada Kıymalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Kıymalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Ispanak Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Ispanak Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Patates Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Patates Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kıymalı Krep Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Krep Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kıymalı Taze Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Taze Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kıymalı Gül Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Gül Böreği Tarifi ve Malzemeleri