Kıymalı köfte, annelerimizin çocukken bizlere yaptığı en lezzetli yemeklerden biridir. Birçok köfte çeşidi olsa da en lezzetlileri arasındadır. Yapılışının hem kolay olması hem de evlerimizde çocuklarımıza gönül rahatlığı ile yedirebileceğimiz kıyma yemekleri arasındadır. Dışarıda hazır köftelerin yerine, el yapımı köfteler hem sağlıklı hem de daha lezzetlidir. Kıymalı Köftenin Malzemeleri
Kıymalı Köfte Nasıl Yapılır? Öncelikle yıkanmış maydanozları ve soğanı ince ince kıyıyoruz. Sonrasında önceden suya ısladığımız bayat ekmeğimizi sudan çıkarırken suyunu sıkarak çıkarıyoruz. Bayat ekmeği, kase içine koyduğumuz kıyma ile karıştırıyoruz. Bu arada kıymayı iki kere çektirirseniz dağılma olasılığı daha düşük olur. Sonrasında baharatlarımızı, tuzumuzu ve hazırladığımız sebzeleri içine ekliyoruz. Karıştırarak yoğurduğumuz kıymanın içine istediğimiz yumurtayı koyarak yoğurmaya devam ediyoruz. Böylelikle malzemelerin birbirine yapışma olasılığını artırıyoruz. Hazırladığımız harcı istediğimiz ve pişecek boyutlarda yuvarlayarak parçalara ayırıyoruz ve dinlenmesi için buzdolabına yerleştiriyoruz. Önceden ocakta içine koyduğumuz yağı ısıtıp buzdolabındaki köftelerimizi ısınan yağa atıp kızartıyoruz. Bu işlemi köfteler bitene kadar tekrarlıyoruz. Sonrasında yanında hem garnitür hem de süs olarak salata (mevsim salatası, domates salatası gibi), patates kızartması, yeşillik ya da pirinç pilavı yapılarak servis edilebilir. Afiyet olsun. |