Kıymalı makarna, içeriğindeki karbonhidrat ve proteinle oldukça doyurucu bir yemektir. Bunun yanında besleyici özellikleri de fazladır. Evde ne pişireceğinizi düşünüyorsanız, kıymalı makarnayı kısa sürede hazırlayabilirsiniz. Ayrıca yanında yoğurtla da ikram edebilirsiniz. İsterseniz sarımsaklı yoğurt yaparak, tadını mantıya benzetebilirsiniz. Makarnayı kıymalı hazırladığınız için, sıcak olarak tüketmenizi öneririz. Kıymayı kuzu ve dana karışık olarak kullanırsanız, daha lezzetli olacaktır. Ancak böyle yaparsanız, makarnaya koyacağınız yağ miktarını biraz azaltın. Makarnayı ise dilediğiniz türden seçebilirsiniz. Düdüklü, spagetti, fiyonk hepsiyle lezzetli bir kıymalı makarna yapabilirsiniz. Şimdi makarnayı birlikte hazırlamaya başlayalım. Hepinize kolay gelsin. Kıymalı Makarna İçin Gerekli Malzemeler
Kıymalı Makarna Nasıl Yapılır? Önce makarnayı suda haşlayacağız. Tencerenin içine yeteri kadar su koyarak kaynatın. Kaynayınca içine 1 çay kaşığı kadar tuz atın. Makarnayı da koyarak, yapışmalarını önlemek için içine biraz sıvı yağ atın. Yaklaşık 10-15 dakika içinde makarnalar istediğiniz kıvamda pişecektir. Bunu kontrol ederek ayarlayabilirsiniz. Makarnayı süzmeden suyundan 1 çay bardağı kadar ayırın. Bunu iç harcı için kullanacağız. Makarna kevgirde beklerken kıymalı harcını hazırlayalım. Tencereye zeytinyağını koyarak kızdırın. Buna 1 diş sarımsağı hafifçe çizerek kabuklu olarak içine atın. Rengi kızardığında sarımsağı yağdan çıkarabilirsiniz. Bu sayede yağa aromasını salacak olan sarımsak lezzetli bir makarna sosu hazırlamanıza yardımcı olacaktır. Ardından ince kıyılmış kuru soğanı, yeşil biberi yağda kavurmaya başlayın. İçine kıymayı ilave ederek kavurmaya devam edin. Daha sonra biber ve domates salçalarını koyarak, kokusu çıkıncaya kadar kavurun. Ardından makarnanın haşlama suyunu içine koyun. Sosun tuzunu ve karabiberini ilave edin. Kaynayan sosun içine ince kıyılmış maydanozları atın. Ocağın altını kapatmadan süzgecin içindeki makarnaları da koyun. Hepsini birden harmanlayın. Eğer sosu hazırlamak zaman alacaksa, kıymalı sosu makarna haşlanırken yapabilirsiniz. Her ikisi de sıcak olursa daha iyi olur. Çünkü makarna sıcak olduğunda, sosun lezzetini içine alacak ve daha lezzetli olacak. Artık ocağın altını kapatabilirsiniz. Kıymalı makarna servis için hazır, hemen servis tabaklarına alarak sıcak olarak ikram edebilirsiniz. Yanına yoğurtla birlikte mükemmel bir öğün olacaktır. Afiyet olsun. |
Deste
12 Temmuz 2024 CumaEvde ne pişireceğime karar veremiyorum ve kıymalı makarna yapmayı düşünüyorum ama yanında yoğurtla servis etmek gerçekten tadını daha da güzel yapar mı? Ayrıca, kıymalı sosu hazırlarken kuzu ve dana kıymasını karıştırmak lezzet farkı yaratır mı?
Cevap yazAdmin
12 Temmuz 2024 CumaDeste, yoğurt kıymalı makarnaya gerçekten çok yakışır ve tadını daha da güzel yapar. Yoğurdun ferahlığı, kıymanın zengin ve yoğun lezzetiyle harika bir denge oluşturur. Ayrıca, kuzu ve dana kıymasını karıştırmak kesinlikle lezzet farkı yaratacaktır. Kuzu kıymasının kendine has yoğun aromatı, dana kıymasının daha hafif lezzetiyle birleşince ortaya çok daha derin ve kompleks bir tat çıkar. Bu kombinasyon, makarna sosunu daha zengin ve lezzetli hale getirecektir. Afiyet olsun!